Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βάλτε πλάτη

Πρόστιμα ύψους 600.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε 17 τράπεζες, επειδή, σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία συνέχιζαν παράνομα να χρεώνουν τους καταναλωτές με προμήθεια για αναλήψεις μετρητών με πιστωτική κάρτα.

Ομως, σε μια δεύτερη ανάγνωση των βαρύγδουπων δηλώσεων με τις οποίες φρόντισε να συνοδεύσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος τις σχετικές ανακοινώσεις, αλλά και με βάση τα όσα ευρέως ψιθυρίζονται στα γραφεία των υπουργικών επιτελείων, στην πραγματικότητα τα πρόστιμα αυτά - έτσι κι αλλιώς ψίχουλα για τα τραπεζικά κέρδη - δεν είναι καμιά... ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης, να ...πατάξει την τραπεζική ασυδοσία και τις ληστρικές πρακτικές που εφαρμόζουν.

Είναι, λένε, ένα μήνυμα προς το τραπεζικό κεφάλαιο, που φαίνεται να μη βάζει ακόμα πλάτες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τονώσει τη ροή κεφαλαίων προς τις επιχειρήσεις, παρά την κρατική επιχορήγηση και τις εγγυήσεις που έχουν πάρει απλόχερα, προκειμένου να αυξήσουν τα δάνεια και τις διευκολύνσεις προς άλλες επιχειρηματικές ομάδες.

«Η κυβέρνηση - είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βλάχος - ανάμεσα στα άλλα φρόντισε έγκαιρα να θωρακίσει και να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου αυτό να στηρίξει την πραγματική οικονομία».

Ε, «τι κάνει νιάου - νιάου...». Μέχρι τώρα κάναμε τα στραβά μάτια ακόμα και στις παρανομίες σας, αλλά αν θέλετε να συνεχίσουμε στον ίδιο ντορό, βάλτε και εσείς λίγο πλάτη έστω και για τα προσχήματα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ