Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Πονοκέφαλος από δηλώσεις Κύρκου - Κωνσταντόπουλου

Πονοκέφαλο προκάλεσαν στην Κουμουνδούρου δηλώσεις αρχικά του Λ. Κύρκου και έπειτα του Ν. Κωνσταντόπουλου εναντίον του Αλ. Τσίπρα και του Αλ. Αλαβάνου. Σε ό,τι αφορά στον Λ. Κύρκο και στη φράση του «από μαθητούδια δε γινόμαστε ηγέτες» που εκλήφθηκε ως αιχμή κατά του Αλ. Τσίπρα, η «παρεξήγηση» λύθηκε κατόπιν διευκρινίσεών του πως μιλούσε γενικά και ήταν μια «ατυχής και ανεπαρκής δήλωση».

Σε ό,τι όμως αφορά τον Ν. Κωνσταντόπουλο, στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα είπε στη «Real News»: «Επειτα από ένα χρόνο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αλέκος Αλαβάνος, που ήταν πρόεδρος, έπρεπε να φύγει και να ξαναείναι στην πράξη πρόεδρος, όπως επίσης και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν ήταν πρόεδρος, έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, για να μην είναι και πάλι, ουσιαστικά, πρόεδρος». Επισήμως, η Κουμουνδούρου αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο. Ανεπισήμως ωστόσο, γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του πρώην προέδρου και των δηλώσεών του, τις οποίες αρκετοί στην Κουμουνδούρου υιοθετούν, επισημαίνοντας ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος με μια δόση ίσως υπερβολής καταγράφει αυτό που στην πράξη συμβαίνει, τη δυαρχία και τα πολλαπλά κέντρα αποφάσεων.

Στο μεταξύ, το κείμενο με τους προγραμματικούς άξονες, με το οποίο ο ΣΥΝ θα συμβάλει στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζει σήμερα η ΠΓ του ΣΥΝ, ενόψει και του Διαρκούς Συνεδρίου που ξεκινά σε δύο περίπου βδομάδες για την έγκρισή του. Στη σημερινή συνεδρίαση θα καταγραφούν και οι πρώτες αντιδράσεις, κυρίως απ' την πλευρά της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», η οποία αύριο Τετάρτη καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση όπου αναμένεται να θέσει εκ νέου τις ενστάσεις της για πλευρές της πολιτικής που ακολουθεί η πλειοψηφία του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ