Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10285

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε νομιμοποιούμε «διάλογο» προαποφασισμένων επιλογών

Απαντητική επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με την επιχείρηση «διαλόγου» για την Παιδεία που στήνει η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  19
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα

Ξανά στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι οικοδόμοι της Αθήνας διεκδικώντας μέτρα για την ανεργία και την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης. Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  21

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για να ανοίξουν τα σπίτια της αγροτιάς

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο όταν ο λαός βρίσκεται σε κοινωνική ευημερία, όταν ελπίζει σε ένα ακόμα καλύτερο αύριο

  • Αυτοί οι οποίοι με γλυκό τρόπο ή με άγριο εύχονται να ανοίξουν οι δρόμοι ένα πράγμα υπηρετούν: Να κλείσουν τα στόματα της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς που έχει καθημερινά επιτακτικά προβλήματα και αντιμετωπίζει την επιβίωση έως το 2013.
  • Αυτοί όλοι ξεχνάνε ότι 20.000 αγρότες κάθε χρόνο φεύγουν από την παραγωγή εντελώς, αναζητώντας μια δουλειά στις πόλεις και μπαίνοντας στο γνωστό τούνελ της ανεργίας.
  • Αυτοί όλοι αγνοούν το γεγονός ότι σήμερα έχει αυξηθεί ο αριθμός των αγροτοεργατών, δηλαδή νέων αγροτών που δεν μπορούν να ζήσουν με το εισόδημα που συγκεντρώνουν το χρόνο από την αγροτική παραγωγή και κάνουν παράλληλα μία δουλειά άλλη στις πόλεις, σερβιτόροι, οικοδόμοι κλπ.
  • Η κυβέρνηση μιλώντας για επιδοτήσεις ή για αποζημιώσεις σ' αυτούς που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες, ακριβώς αυτούς τους αγροτοεργάτες επιχειρεί να πετάξει απέξω για να μοιράσει το ίδιο ποσό σε λιγότερους και για να επωφεληθούν οι αγρότες που έχουν μεγάλη ιδιοκτησία.
  • Εμείς προτιμάμε να μείνουν κλειστοί οι δρόμοι όσο χρειάζεται για να ανοίξουν τα σπίτια της αγροτιάς παρά το αντίθετο. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο όταν ο λαός βρίσκεται σε κοινωνική ευημερία, όταν ελπίζει σε ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Εμείς γι' αυτούς τους ανοιχτούς δρόμους παλεύουμε.

ΣΕΛ.  7   -   13


ΚΚΕ
Η εκλογολογία είναι αποπροσανατολισμός

ΣΕΛ.  6
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ιδια αντιλαϊκή πολιτική με τη ΝΔ

ΣΕΛ.  6
ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ Α. ΟΛΓΚΑΤΣ
Το έγκλημα συνεχίζεται

ΣΕΛ.  15
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Η δεύτερη φάση φέρνει νέα «χαράτσια»

ΣΕΛ.  35
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Προσκλητήριο σε ξεσηκωμό

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ