Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής

Από τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής
Από τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ρίαντ Αλ Μαλίκι, που πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας, είχε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον οποίο εξέφρασε τη σταθερή συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αμέσως με τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Διαβεβαιώσαμε τον κύριο υπουργό Εξωτερικών ότι θα συνεχίσουμε όχι μόνο την έκφραση αλληλεγγύης. Για μας αυτό είναι σημαντικό, αλλά όχι το πιο σπουδαίο. Θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που ξεκινάνε από μια θέση, ένα το κρατούμενο: Οτι ο παλαιστινιακός λαός ύστερα από 62 χρόνια δικαιούται να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ένα κανονικό κράτος με πλήρη δικαιώματα στις διεθνείς σχέσεις, δίπλα στο Ισραήλ και ακριβώς θα σταθούμε με επαγρύπνηση για να υλοποιηθεί αυτή η λύση. Γιατί οποιαδήποτε άλλη λύση όχι μόνο θα οξύνει το πρόβλημα, αλλά θα θέσει κυριολεκτικά σε μεγάλο κίνδυνο τον παλαιστινιακό λαό. Και αυτή την ευθύνη τη ζητάμε και από την ελληνική κυβέρνηση καθαρά και παστρικά. Να συγκεντρώσει την προσοχή της για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, να φύγουν τα στρατεύματα του Ισραήλ από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και οπωσδήποτε να αντιμετωπίσει το ζήτημα του τείχους, των εποικισμών. Να υπάρξει επιστροφή των προσφύγων. Είναι αυτά τα θέματα που τα θεωρούμε και εμείς τα πιο σημαντικά».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής αφού ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη συνεχή συμπαράστασή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που από την πρώτη μέρα της ισραηλινής επέμβασης κατήγγειλε με κάθε τρόπο το νέο έγκλημα, σημείωσε: «Εχουμε χρέος όλοι, εμείς οι Παλαιστίνιοι, οι Ευρωπαίοι, οι Αραβες, όλη η διεθνής κοινότητα να επικεντρωθούμε στην αιτία. Και η αιτία είναι η κατοχή. Η ισραηλινή κατοχή πρέπει να τερματιστεί και να ιδρυθεί το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Η προτεραιότητα στην οποία επικεντρωνόμαστε τώρα ως Παλαιστινιακή Αρχή είναι η ανάγκη για άμεση άρση της πολιορκίας της Γάζας, άνοιγμα των περασμάτων, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ