Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Απευθύνουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στα παιδιά των ανθρώπων του μόχθου

Εκδήλωση του Εργατικού Τομέα Πειραιά της ΚΝΕ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Τα αυξημένα καθήκοντα που θέτει απέναντι στα στελέχη και μέλη της ΚΝΕ το κάλεσμα της αντεπίθεσης που απευθύνει το ΚΚΕ με το 18ο Συνέδριό του, παρουσίασε την Κυριακή το απόγευμα ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σε νέους εργαζόμενους του Πειραιά. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, που διοργάνωσε ο Εργατικός Τομέας της ΚΝΕ και έγινε στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, η οποία ήταν κατάμεστη από νέους και νέες. Ενώ σημαντικό στοιχείο που αναδείχτηκε στην εκδήλωση ήταν ο πλούσιος προβληματισμός που αναπτύχθηκε από τις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν.

Ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε ότι με το σύνθημα της αντεπίθεσης, ΚΚΕ ισχυρό, «θέλουμε να κατοχυρωθεί η ανοδική πορεία του Κόμματός μας» ώστε «με καλύτερους όρους να βρεθεί έτοιμο» μπροστά στις εξελίξεις, «να δυναμώσουμε την ικανότητα της πολιτικής ζύμωσης, αλλά και διαπάλης μέσα στις μαζικές οργανώσεις, πρώτα από όλα στα εργατικά σωματεία, στα συνδικάτα, στους τόπους δουλειάς. Το κάλεσμα της αντεπίθεσης βάζει ένα επιτακτικό καθήκον και απαιτεί ανάπτυξη των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε κλάδους και επιχειρήσεις με βαρύνουσα σημασία για την ελληνική οικονομία, πρώτα και κύρια στη βιομηχανία».

«Είναι αντεπίθεση - συνέχισε - στις αδυναμίες και υστερήσεις μας για να γινόμαστε ικανότεροι να δρούμε με τη στρατηγική του Κόμματός μας που είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Το σύνθημα της αντεπίθεσης το απευθύνουμε και πλατιά στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα παιδιά τους. Τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τα παιδιά των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, τα παιδιά των ανθρώπων του μόχθου με μια κουβέντα. Το απευθύνουμε ως κάλεσμα για να κάνουν και δική τους υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να συσπειρωθούν μαζί μας στα μέτωπα πάλης, να έρθουν σε συνολική ρήξη με τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας την πολιτική τους που υπηρετεί το κεφάλαιο». «Είναι κάλεσμα να απορρίψουν το ρεφορμισμό και οπορτουνισμό που ενισχύεται με φορέα τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε δορυφόρο της αστικής διακυβέρνησης, όπως είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.».

Τι κίνημα χρειάζεται


Στη συνέχεια ο Γ. Πρωτούλης ανάλυσε στους νεολαίους τι είναι καπιταλιστική κρίση, μίλησε για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε συνολικά στις σημερινές εξελίξεις και συνέχισε «τι κίνημα χρειάζεται σήμερα που η επερχόμενη κρίση έρχεται», «σήμερα που υπάρχουν όλα εκείνα τα εύφλεκτα υλικά που μπορούν να οδηγήσουν σε απότομη όξυνση της ταξική πάλης;». «Το λέμε καθαρά, τόνισε. Χρειάζεται ένα κίνημα με καρδιά την εργατική τάξη, με καρδιά το ΠΑΜΕ. Ενα κίνημα με σαφείς αντιιμπεριαλιστικούς, αντιμονοπωλιακούς στόχους», με αιτήματα που «θα διαμορφώνονται με βάση τον πλούτο που παράγεται και βέβαια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που έχει σήμερα η εργατική τάξη και τα παιδιά της». Ενα κίνημα που θα χτυπά την κυβερνητική εναλλαγή, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς «που δε θα εγκλωβίζεται στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στον οπορτουνισμό και το ρεφορμισμό», «που να είναι οργανικά δεμένο με το κίνημα της φτωχής αγροτιάς», «με το κίνημα των αυτοαπασχολούμενων», «με τον διακριτό πόλο στο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα», που «να διαμορφώνει και να καλλιεργεί τη συνείδηση ότι χρειάζεται μια άλλη εξουσία».

Προϋπόθεση υπογράμμισε για την ανάπτυξη αυτού του κινήματος είναι «η ένταση της ιδεολογικής και πολιτικής δουλειάς, της αντιπαράθεσης και διαπάλης που πρέπει να αναπτύξουν οι κομμουνιστές μέσα σε όλες τις μαζικές οργανώσεις και πρώτα και κύρια στα εργατικά συνδικάτα και σωματεία». Οροι για να δυναμώσει αυτό το κίνημα είναι η συμβολή ιδιαίτερα των νέων κομμουνιστών για να βελτιωθεί ο βαθμός οργάνωσης της νεολαίας στα σωματεία και «η ήττα του οπορτουνισμού που είναι δηλητήριο μέσα στο εργατικό κίνημα». «Αυτό το κίνημα θα παλεύει με σαφείς και ξεκάθαρους στόχους και θα μαζεύει τον καινούριο στρατό της επανάστασης, θα μαζεύει τον καινούριο στρατό που θα προέρχεται από τους εργάτες, τους αγρότες, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, που θα διεκδικεί λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία». Η προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του κινήματος είναι «ΚΚΕ, ΚΝΕ ισχυρά, με ατσάλινο δίκτυ οργανώσεων στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις πρώτα και κύρια». Η διαπαιδαγώγηση της νέας βάρδιας κομμουνιστών «με την ενίσχυση της σοσιαλιστικής αντίληψης» ότι «ο στρατηγικός στόχος είναι ο σοσιαλισμός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκστρατεία για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας(2010-12-21 00:00:00.0)
Ανάπτυξη της πάλης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες(2009-10-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-12-09 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές(2008-06-06 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η κόκκινη νεανική γιορτή(2007-09-28 00:00:00.0)
Βήμα αγώνα για δυνατούς φοιτητικούς συλλόγους και κίνημα(2007-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ