Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους φοβίσουμε κι άλλο

Από τη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δε θα μπορούσε να λείπει η κινδυνολογία και η επίκληση εκβιαστικών διλημμάτων. Η άρχουσα τάξη με όλους της τους μηχανισμούς δουλεύει με σχέδιο για τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων, με στόχο να ανακόψει ριζοσπαστικές διεργασίες και να εγκλωβίσει το λαό στη δικομματική στρούγκα, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες, και το προσπαθεί με δεδομένο ότι η κρίση μπορεί να βγάλει στο διεκδικητικό αγώνα νέες λαϊκές δυνάμεις, πράγμα που θέλει να εμποδίσει, αν όχι να αποτρέψει.

Ετσι, είναι απολύτως αναμενόμενα δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία αν οι εκλογές γίνουν με το υπάρχον εκλογικό σύστημα η χώρα οδεύει σε ακυβερνησία, αναρχία και αστάθεια και μάλιστα μεσούσης μιας οικονομικής κρίσης. Προτρέπουν δε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο (για ποιον άραγε; ο λαός δεν έχει τίποτα να χάσει από μια αδύναμη κυβέρνηση ή ακόμη και από τη μη αυτοδυναμία κανενός από τα κόμματα της πλουτοκρατίας) να συμφωνήσουν σήμερα κιόλας σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, επαναφορά σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, γιατί η χώρα «χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρή αντιπολίτευση», ρόλοι τους οποίους μοιράζουν εκ των προτέρων στα δύο αυτά κόμματα.

Η αλήθεια βέβαια για το λαό και τα συμφέροντά του μακράν απέχει από τέτοιες αναλύσεις. Τα λαϊκά συμφέροντα επιτάσσουν όποτε κι αν γίνουν εκλογές να εκφραστούν μαζικά και αποφασιστικά στην κάλπη η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, η απόφαση για τη δρομολόγηση εξελίξεων προς όφελος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, καθενός που πλήττεται από την εφαρμοζόμενη χρόνια τώρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πολιτική. Την κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του «ευρωμονόδρομου», τον οποίο ασπάζονται και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Να εκφραστεί έμπρακτα η στήριξη και στην κάλπη της μόνης πραγματικά εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, αυτής του ΚΚΕ.

Ο λαός πρέπει έγκαιρα να κλείσει τα αυτιά σε κινδυνολογίες και εκβιασμούς. Γνωρίζει από την πείρα του πως οι ισχυρές κυβερνήσεις από τα κόμματα που πολιτικά εκπροσωπούν την άρχουσα τάξη, στρέφουν την ισχύ τους αποκλειστικά εναντίον του, καρατομώντας δικαιώματά του. Οφείλει να καταδικάσει τα κόμματα αυτά. Οσο πιο αποδυναμωμένα, τόσο καλύτερα για τον ίδιο, τόσο καλύτερη η θέση από την οποία θα διεκδικήσει και θα αποσπάσει μέτρα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Να μη φοβηθεί. Ούτε την κρίση, ούτε το ενδεχόμενο μη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Με την πάλη του, κάθε μέρα, στους δρόμους του αγώνα και στην κάλπη να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις της αντεπίθεσής του, να φοβίσει όσους ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει. Αν αγωνιστικά πορευτεί, διεκδικώντας ανάμεσα σε άλλα και την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, αν συστρατευτεί με το ΚΚΕ, τότε και μόνο τότε μπορεί να ελπίζει. Αυτό χρειάζεται ο λαός και ο τόπος, ισχυρό κίνημα, ισχυρό ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ