Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «ελπίδα» στους ιμπεριαλιστές

Ευχές και τίποτα περισσότερο ήταν το μόνο που είχε να πει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του χτες με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής. Ετσι, εξέφρασε «την ελπίδα να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εξελίξεις προς θετική κατεύθυνση», την ελπίδα η ΕΕ «στο μέλλον να φροντίσει να ακούσει τουλάχιστον τους λαούς της που όλες αυτές τις μέρες βρέθηκαν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού αλληλέγγυοι στον αγώνα τους», αλλά και την ελπίδα «να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο περιμένοντας να δούμε έστω κάποια σημάδια διαφοροποίησης της πολιτικής των ΗΠΑ μετά και από την εκλογή του νέου προέδρου»!

Ολοι αυτοί βέβαια μικρό ρόλο μάλλον παίζουν στην επίλυση του Παλαιστινιακού καθώς όπως εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας: «Σε κάθε περίπτωση η επίλυσή του περνάει μέσα από την αλληλεγγύη των λαών, μέσα από τη διπλωματία των πολιτών, και κυρίως μέσα από την ενότητα του ίδιου του παλαιστινιακού λαού που είναι κάτι για το οποίο ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες».

Βέβαια δεν είναι κακό να ελπίζεις. Κακό όμως είναι να σκορπάς στον λαό φρούδες ελπίδες πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ ίσως παίξουν έναν άλλο απ' τον σημερινό, απολύτως εγκληματικό σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ρόλο τους. Και βέβαια η αλληλεγγύη έχει ζωτική σημασία. Τόσο μεγαλύτερη όσο εκφράζεται έμπρακτα με καταδίκη του ιμπεριαλισμού, με όξυνση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης των λαών. Με καταδίκη δηλαδή αυτών που ο πρόεδρος του ΣΥΝ «ελπίζει» ότι μπορεί να παίξουν ένα θετικό ρόλο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ