Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σπέρνουνε το φόβο, θα θερίσουν πάλη!

Χιλιάδες νεολαίας και εργαζομένων πλημμύρισαν τους δρόμους σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα

 ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ιδια εικόνα σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, συγκροτημένα, μαχητικά, διαδηλώνουν. Καταγγέλλουν την καταστολή, καταγγέλλουν την τρομοκρατία, αποστομώνουν τους προβοκάτορες.

Στη Θεσσαλονίκη με συνθήματα όπως «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή», «Φόνοι, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία - ΜΑΤ, βία, τρομοκρατία» εκατοντάδες μαθητές, σπουδαστές των ΤΕΙ και φοιτητές των πανεπιστημίων συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, μαζική διαδήλωση πραγματοποίησαν φοιτητές και μαθητές με απόφαση του Συντονιστικού. Στην Ξάνθη μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έκαναν δυναμική πορεία. Στην Κοζάνη φοιτητές του συλλόγου Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκαναν δυναμική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην Φλώρινα χτες το απόγευμα μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές θα πραγματοποιούσαν δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, και στην Πτολεμαΐδα μαθητές με απόφαση του 3ου ΕΛ θα έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στη Λάρισα μαθητές και σπουδαστές ξεχύθηκαν και χτες στους δρόμους της πόλης πραγματοποιώντας δυναμική και μαχητική πορεία, ύστερα από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα των Μαθητών, της Ομοσπονδίας Γονέων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Κατήγγειλαν, δε, την καταστροφική δράση των προβοκατόρικων στοιχείων στην πόλη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για σήμερα, στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

 ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Από την πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, ξεκίνησε η μεγάλη πορεία φοιτητών και μαθητών που συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης, ενώ με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, οι περισσότερες Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έκλεισαν.

Δυναμική ήταν και η πορεία, μαθητών και φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, που πραγματοποιήθηκε χτες στα Τρίκαλα.

Το ποτάμι της οργής και του οργανωμένου αγώνα από φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, και άλλους εργαζόμενους πλημμύρισε χτες και τα Γιάννενα. Οι διαδηλωτές δόνησαν την πόλη με συνθήματα καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, της κρατικής βίας και καταστολής. Με παρατεταγμένα και συγκροτημένα μπλοκ των σχολών Μαθηματικού, Πληροφορικής και άλλων φοιτητικών συλλόγων, των σπουδαστών του ΤΕΙ, του Συντονιστικού Μαθητών, του Συλλόγου ΔΕΠ και της ΕΛΜΕ έβαλαν στο περιθώριο τις τυφλές επεμβάσεις.

Τη διαμαρτυρία τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή εξέφρασαν εκατοντάδες μαθητές και σε κινητοποιήσεις που έγιναν σε Αρτα, Πρέβεζα και Κέρκυρα.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν χτες το πρωί εκ νέου μαθητές και φοιτητές σε Πάτρα, Καλαμάτα, Πύργο, Τρίπολη, Αργος και Κόρινθο. Στην Πάτρα, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Φονιάς των μαθητών το κράτος των αστών» και φωνάζοντας συνθήματα «Ούτε εμπρησμοί ούτε καταστροφές ταξική απάντηση στους καπιταλιστές», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στα Ψιλά Αλώνια. Στην Καλαμάτα, μαθητές και φοιτητές κατευθύνθηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και την απέκλεισαν συμβολικά για περισσότερο από μια ώρα.

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν, χτες το πρωί, σε ένα μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε περιφρουρημένη από τους ίδιους τους διαδηλωτές ήταν συγκροτημένη ανά μπλοκ με σημαίες και πανό στα χέρια και το σύνθημα: «Μας θέλουν φοβισμένους με κάτω το κεφάλι, σπέρνουνε φόβο, θα θερίσουν πάλη» να ακούγεται σε ολόκληρη την πόλη του Ηρακλείου.

Συγκέντρωση μαθητών πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά, χτες το πρωί, στο κέντρο της πόλης, παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε από νωρίς το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ