Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση

Από τις διαδηλώσεις με τα ενοχλητικά - για την αστική τάξη - συνθήματα, που οργάνωσε προχτές το ΚΚΕ στις μεγάλες πόλεις

Motion Team

Από τις διαδηλώσεις με τα ενοχλητικά - για την αστική τάξη - συνθήματα, που οργάνωσε προχτές το ΚΚΕ στις μεγάλες πόλεις
Εχουν εχθρό και το ξέρουν. Εχουν εχθρό το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και δεν το κρύβουν. Αυτόν τον οργανωμένο εχθρό ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν καθώς η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει. Γι' αυτό και οργανώνουν τις ομάδες που τους χρειάζονται ως πρόσχημα για να χτυπήσουν. Αυτόν τον εχθρό θέλουν να αντιμετωπίσουν όταν με νύχια και με δόντια προσπαθούν να αποδείξουν ότι κίνημα είναι τα SMS και οι ατομικότητες που χορεύουν στο ρυθμό ενός σήματος που εκπέμπει μια κεραία (μία είναι η κεραία...) σε αντίθεση με τους οργανωμένους εργάτες, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα που στοχοπροσηλώνεται στον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων.

Τα άρθρα της Γιαννάκου και του Χρυσοχοΐδη, στην παραδοσιακή ναυαρχίδα της αστικής δημοσιογραφίας, είναι αυθεντικά δείγματα αστικής πολιτικής αντίληψης. Δε πα να καίγεται ο τόπος, αυτοί το κράτος τους. Γιατί γνωρίζουν ποιο είναι το κύριο. Με τον τρόπο τους δείχνουν στο λαϊκό κίνημα τι πρέπει να κάνει αν θέλει να αντιμετωπίσει την εξουσία των μονοπωλίων. Πρέπει να μην ξεχνά στιγμή ότι στόχος είναι η ίδια η εξουσία των μονοπωλίων. Πριν απ' όλα στον κατ' εξοχήν χώρο άσκησής της, στην οικονομία, στους χώρους δουλειάς. Κι αυτό απαιτεί πολιτική που να έχει πυρήνα της - στρατηγική και τακτική - που να υπηρετούν αυτό το στόχο. Το λέμε με λίγες λέξεις «πάλη για λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία». Και εξειδικεύεται εύκολα μέσα από στόχους - μέθοδες που οικοδομούν τη λαϊκή συσπείρωση για τη λαϊκή εξουσία, περνούν μέσα από τους αγώνες που βάζουν στην πρώτη γραμμή το αίτημα για κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής κ.ά.

Επειδή τέτοιοι είναι οι στόχοι του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, γι' αυτό και χαλάνε τα σχέδια της αστικής τάξης. Αυτό το κίνημα δε θέλουν απλά να το συκοφαντήσουν, θέλουν ευθέως να το χτυπήσουν. Δυο φορές επιχείρησαν προχτές το βράδυ να μπάσουν μέσα στη διαδήλωση του ΚΚΕ τους «μαύρους». Αποκρούστηκαν αποφασιστικά. Κι αφού δεν τους πέρασε, έσβησαν τη διαδήλωση από τα βίντεο. Την επομένη - χτες - δεν έκρυβαν την πίκρα τους που τα μπλοκ του ΚΚΕ δε διαλύθηκαν...

Χτες έκαναν πάλι καθαρό ότι εχθρός τους είναι το οργανωμένο κίνημα. Αυτή το φορά στόχος οι μαθητές. Που συσπειρωμένοι στο Συντονιστικό τους αρνήθηκαν να γίνουν σκηνικό στο έργο «κλέφτες κι αστυνόμοι». Κι αυτή η διαδήλωση τηλεοπτικά εξαφανίστηκε. Και στη θέση της εμφανίστηκαν οι γνωστοί - καθόλου άγνωστοι. Για να φανεί η επόμενη φάση του σχεδίου. Οι «πραίτωρες» σε ρόλο πια υπερασπιστή της περιουσίας. Το κάψιμο δύο ημερών αποδείχτηκε περίτρανα χτες ότι είχε στόχο και να εμφανίσει το κράτος της καταστολής ως υπερασπιστή του λαού.

Τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Και το καλό είναι ότι τους παίρνει χαμπάρι περισσότερος κόσμος. Με τραγελαφικό τρόπο ένας ρεπόρτερ περιέγραφε χτες εικόνες από γεγονότα που δεν είχαν ακόμη συμβεί. Συνέβησαν αμέσως μετά: Να λέει αυτός ότι πετάνε καδρόνια, το πλάνο να δείχνει ησυχία και λίγο μετά πράγματι να εμφανίζονται καδρόνια. Τώρα ξέρουμε και τον σκηνοθέτη.

Ασχετο: τι είπε ο Αλαβάνος; Οτι το ΚΚΕ απηχεί τις απόψεις της ΝΔ; Δεν ψάχνει ένα ένα τα στελέχη του; Τόσο εύκολο είναι να βρει ποιος ποιανού αφέντη απηχεί τις απόψεις. Για να του θυμίσουμε το απλό: Αυτοί που έκαναν στόχο ζωής να διαλύσουν το ΚΚΕ (ναι, δεν ξεχνάμε...) πάει πολύ να παριστάνουν τους αθώους του αίματος. Είναι υποχρεωμένοι να το πάνε μέχρι το τέρμα. Γιατί έχουν ταξική αποστολή: Ενάντια στους εργάτες, για την εδραίωση της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ