Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10247

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καθολικά σήμερα στην απεργία και στις 66 ταξικές συγκεντρώσεις

Σε καθολική συμμετοχή στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε 66 πόλεις καλεί εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, νεολαίους, φοιτητές και μαθητές το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Λουδοβίκου.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ με οργάνωση και περιφρούρηση των αγώνων

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

  • Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία, στους συλλόγους, στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά. Να γεμίσει η Ελλάδα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους, γιατί μπροστά μας έρχεται μεγάλη μπόρα, εξαιτίας της κρίσης - και με πρόσχημα την κρίση - στους μισθούς και στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στον εργάσιμο χρόνο. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση σε ό,τι ζούμε σήμερα. Ενα κίνημα μαζικό, περιφρουρημένο, που δεν έχει καμία ανάγκη από τη δήθεν προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας. Δεν έχει καμία ανάγκη επίσης από την προστασία από τους κουκουλοφόρους.
  • Το ΚΚΕ έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να υπάρχει ένας μαζικός αγώνας, πολιτικοποιημένος, αιχμηρός και περιφρουρημένος. Μας είχαν εντάξει μέσα σ' ένα σχέδιο εμπλοκής της διαδήλωσης - που ξεπέρασε τις δεκάδες χιλιάδες και δεν το περιμέναμε - ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και στους κουκουλοφόρους. Δεν τα κατάφεραν να διαλύσουν την πορεία και να ματαιώσουν αυτό που θέλαμε: Να ξεκινήσουμε από την Ομόνοια και να πάμε στο Σύνταγμα.
  • Την υπόθεση να την πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι. Και αν έχουν εκπροσώπους και διοικήσεις οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για αγώνες και για την περιφρούρησή τους, ας πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με Επιτροπές Αγώνα, μέσα πάντα βεβαίως από μαζικές διαδικασίες. Καμία υποστολή στη σημαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων, με προωθημένα αντιμονοπωλιακά συνθήματα, εναντίον της πολιτικής της ΝΔ, εναντίον της πολιτικής που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και επί ΠΑΣΟΚ. Καμία υποστολή όλων των μορφών πάλης που ταιριάζουν στην οξύτητα των προβλημάτων.

ΣΕΛ.  3

*

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μαζική, οργανωμένη, περιφρουρημένη απάντηση

Μαζική, οργανωμένη και μαχητική απάντηση έδωσαν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές με τη συγκροτημένη διαδήλωση χτες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, που μαζί με τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή, φτάνοντας στο σημείο να δολοφονεί ένα παιδί. Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που στήνεται στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων τις τελευταίες μέρες. Αποδεικνύουν περίτρανα, με τον μαζικό, γεμάτο παλμό, συγκροτημένο και περιφρουρημένο αγώνα τους, ότι το οργανωμένο μαζικό κίνημα δε φοβάται στημένα σκηνικά και προβοκάτσιες.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κυβερνητική άρνηση στα δίκαια αιτήματά τους

ΣΕΛ.  19
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μάχη για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

ΣΕΛ.  16
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
To «μαρτύριο της σταγόνας» στη Γάζα

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ
Σύσσωμη καταδίκη του αμερικανικού αποκλεισμού κατά της Κούβας

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ