Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αποφασιστικός περιφρουρημένος αγώνας

Μετά από ένα τριήμερο λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, ενάντια στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, το λαϊκό κίνημα χρειάζεται να ανεβάσει την οργάνωσή του. Να παρέμβει αποφασιστικά στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Να βάλει τη δική του σφραγίδα. Και για να γίνει αυτό, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση, στη δράση, στην πολιτική παρέμβαση της εργατικής τάξης. Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργοστάσιο, κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά και κάθε πόλη πρέπει να γίνουν κάστρο του αγώνα. Ενός αγώνα που θα αξιοποιήσει όλες τις μορφές πάλης. Από τη διαμαρτυρία, τη διαδήλωση μέχρι την απεργία. Ενός αγώνα με ξεκάθαρους στόχους πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα μονοπώλια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά της. Αγώνα, μαζικού, αποφασιστικού, περιφρουρημένου.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται κίνημα χειραφετημένο από κάθε προσπάθεια να αξιοποιηθεί στο γνωστό σκηνικό της δικομματικής εναλλαγής. Κίνημα που βάζει στόχους ταξικούς και παλεύει αποφασιστικά για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Κίνημα, όχι ξέσπασμα, αλλά κίνημα ζωντανό, πολύμορφο, με σχέδιο και αντοχή που θα μάχεται με αυταπάρνηση ενάντια στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στις προβοκάτσιες των διαφόρων κέντρων της «κουκούλας», οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μπορεί να αντιτάξουν την οργανωμένη, περιφρουρημένη, ρωμαλέα ταξική αντίσταση. Η αγανάκτηση και η οργή, να γίνουν συνειδητή συμμετοχή στην κοινή λαϊκή πάλη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, η αξιοποίηση της κρίσης εκ μέρους του κεφαλαίου και των στηριγμάτων του, κάνει πιο σύνθετες τις συνθήκες. Στην εργατική τάξη, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκ των πραγμάτων, μπαίνουν σύνθετα και μεγάλα καθήκοντα. Το κύριο είναι το δυνάμωμα των αγώνων. Καμιά υποστολή στη σημαία των αγώνων. Το πλάτεμα και η μαζικοποίηση του κινήματος. Τώρα, πρέπει χιλιάδες νέοι αγωνιστές να μπούνε στις γραμμές του κινήματος. Να πυκνώσουν οι γραμμές της πάλης με εργάτες και εργάτριες, με υπαλλήλους και ανέργους. Εδώ, μέσα στις γραμμές του αγώνα, μέσα στο καμίνι της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική βρίσκεται η πραγματική διέξοδος για τα λαϊκά προβλήματα. Ξεπερνώντας αναστολές, φοβίες και απογοητεύεσεις, ορθώνοντας ανάστημα στην τρομοκρατία, με όποια μορφή και αν εκφράζεται, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να σπρώξουν την εξέλιξη στην κατεύθυνση που είναι προς όφελός τους.

Γι' αυτό, η σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, η κλιμάκωση με το αγωνιστικό πλαίσιο του Μετώπου, η κλιμάκωση της ταξικής πάλης με όλες τις μορφές είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι. Σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, η εργατική τάξη πρέπει να βγει στο προσκήνιο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ