Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10247

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καθολικά στην απεργία και στη συγκέντρωση της Ομόνοιας
  • Συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε 66 πόλεις
  • Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας
  • Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Λουδοβίκου

ΣΕΛ.  16   -   17

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ με οργάνωση και περιφρούρηση των αγώνων

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ «για τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του 15χρονου»

  • Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους νέους και τις νέες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, τους εργαζόμενους που αντέδρασαν με μαζικές κινητοποιήσεις στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ανέδειξαν τις διαχρονικές πολιτικές αιτίες που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου, τις συγκεκριμένες ευθύνες της ΝΔ. Κινητοποιήσεις που είχαν επίσης ως υπόβαθρο τα οξυμένα προβλήματα λαού και νεολαίας.
  • Το ΚΚΕ επισημαίνει: Καμιά αναστολή στην αγωνιστική λαϊκή δράση, στην οργάνωση και υψηλή περιφρούρηση των αγώνων, στην ανάπτυξη ανεβασμένων μορφών πάλης μέσα από συλλογικές διαδικασίες με λαϊκή συμμετοχή και αγωνιστική ευθύνη. Που θα αγγίζουν όλο το φάσμα της κυρίαρχης πολιτικής, από την έξαρση της κρατικής καταστολής και βίας μέχρι τα οικονομικά και κοινωνικά αιτήματα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού, της νεολαίας και των γυναικών, ενάντια στην τεράστια επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους.
  • Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί από το αστικό κράτος, την κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει το ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας και λαϊκής παρέμβασης που αναπτύσσεται. Ο πυρήνας τους έχει διαμορφωθεί στους κόλπους του κράτους, από θύλακες μέσα και έξω από την Ελλάδα και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ. Ιδιαίτερες ευθύνες επίσης έχουν όσοι δίνουν συγχωροχάρτι στην τυφλή βία των κουκουλοφόρων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Οι εργαζόμενοι να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα στα κόμματα του δικομματισμού, να ενισχυθεί η δύναμη στο ΚΚΕ, αποφασιστικό παράγοντα συμβολής στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, του κοινωνικοπολιτικού Μετώπου, στην πάλη για κατακτήσεις, στο δρόμο της ρήξης και ανατροπής. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρουν οριστικό μάθημα στις επόμενες εκλογές.

ΣΕΛ.  7

*

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μαζική, οργανωμένη, περιφρουρημένη απάντηση

Μαζική, οργανωμένη και μαχητική απάντηση έδωσαν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές με τη συγκροτημένη διαδήλωση χτες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, που μαζί με τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή, φτάνοντας στο σημείο να δολοφονεί ένα παιδί. Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που στήνεται στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων τις τελευταίες μέρες. Αποδεικνύουν περίτρανα, με τον μαζικό, γεμάτο παλμό, συγκροτημένο και περιφρουρημένο αγώνα τους, ότι το οργανωμένο μαζικό κίνημα δε φοβάται στημένα σκηνικά και προβοκάτσιες.


ΣΕΛ.  10  -  11

Η Αλέκα Παπαρήγα στο «ALTER»

Σήμερα Τετάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ALTER», στις 8 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συζητά με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις εξελίξεις.



Θρήνος και οργή στην κηδεία του 15χρονου

ΣΕΛ.  12
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κυβερνητική άρνηση στα δίκαια αιτήματά τους

ΣΕΛ.  19
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μάχη για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

ΣΕΛ.  16
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
To «μαρτύριο της σταγόνας» στη Γάζα

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ