Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στόχος τους το λαϊκό κίνημα

Γρηγοριάδης Κώστας

Η «χώρα είναι ακυβέρνητη». Η Ελλάδα μοιάζει με «ακυβέρνητη πολιτεία». Με μια «φωνή», με πανομοιότυπη γραφή γνωστοί πολιτικοί αναλυτές και τα συγκροτήματα των ΜΜΕ του αστικού Τύπου ήρθαν χτες αξιοποιώντας την τυφλή βία των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, για να ενισχύουν το κλίμα «τρομολαγνείας» και να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες, ώστε να εμφανίσουν σαν ...«αναγκαία» την ένταση της κρατικής βίας.

Η απαίτησή τους για την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων καταστολής και ενεργοποίησης της «οργανωμένης πολιτείας» δε στοχεύει στην περιφρούρηση των δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ισχυρίζονται, ούτε για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, αλλά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Κεντρική επιδίωξή τους είναι να τσακιστεί εν τη γενέσει της η λαϊκή οργή. Ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, με τη συγκατάθεση και του ΠΑΣΟΚ, θα εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση ενάντια σε κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η αστική τάξη χρειάζεται ισχυρούς μηχανισμούς για να καταστείλει τους ταξικούς αγώνες.

Αυτό το πλαίσιο διαμορφώνουν σήμερα τα αστικά ΜΜΕ και τα φερέφωνα της άρχουσας τάξης και μέσα σ' αυτό επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθυποτάξουν τα λαϊκά στρώματα, για να νομιμοποιήσουν τη βία που αύριο θα στρέφεται κατά του αγωνιζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ