Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Εγνοια» με «ψίχουλα»...

Ως έμπρακτη απόδειξη της «έγνοιας» της κυβέρνησης προς τους οικονομικά ασθενέστερους εμφανίζει ο πρωθυπουργός τα ψίχουλα που εξήγγειλε την περασμένη βδομάδα από τη Βουλή, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας ακόμα περιοδείας-αστραπή στη Μεσσηνία, το περασμένο Σάββατο, ο Κ. Καραμανλής υπερασπίστηκε το μονόδρομο της «στρατηγικής των μεταρρυθμίσεων», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι χάρη σε αυτόν μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να μοιράζει τα ψίχουλα! «Η ελληνική οικονομία από την πρώτη στιγμή δείχνει ισχυρές αντοχές. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται πριν απ' όλα στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί σταθερά η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα γιατί οι «ισχυρές αντοχές της οικονομίας» ...δεν «αντέχουν» τη στήριξη του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος. Αντίθετα, προσπάθησε να πείσει ότι «με 7 νέα, χειροπιαστά, στοχευμένα μέτρα» η κυβέρνηση στηρίζει τους «λιγότερο προνομιούχους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους»! Πρόκειται, βέβαια, για τα άθλια ψίχουλα - πρόκληση που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή, όπως το επίδομα θέρμανσης των 100 ή 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους εγγεγραμμένους ανέργους, το στεγαστικό δάνειο των 500 ευρώ σε δύο δόσεις στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, το διπλασιασμό του δώρου για 300 χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους, τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 60.000 δικαιούχους, κ.ά. Παρ' όλα αυτά ο πρωθυπουργός δε δίστασε να παρουσιάσει τα παραπάνω «μέτρα» ως απόδειξη της «έγνοιας μας γι' αυτούς που η κρίση πλήττει περισσότερο».

Στο ίδιο πνεύμα εμφάνισε ως «ουσιαστική στήριξη του αγροτικού πληθυσμού» τα «μέτρα» που ανακοίνωσε πρόσφατα, όπως η έγκαιρη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 170 εκατ. ευρώ, η έγκαιρη πίστωση στους δικαιούχους αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης με το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ