Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10245

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

Να ηττηθεί η στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθεί η αντιμονοπωλιακή, η αντικαπιταλιστική στρατηγική.


ΣΕΛ.  3   -   5

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις της χώρας
  • Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας
  • Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Λουδοβίκου
  • Η αποκάλυψη της συμπαιγνίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - εργοδοτών - ΓΣΕΕ, για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, ένα πράγμα επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική, τα κόμματά της και η γραμμή της συναίνεσης στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δεχτούν ισχυρό χτύπημα.
  • Την Τετάρτη, δεύτερη επιλογή δεν υπάρχει: Κανείς στο μεροκάματο, όλοι στην περιφρούρηση της απεργίας, όλοι στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.
  • Διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Κόντρα στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ που, στο όνομα της κρίσης, προωθεί νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μπουκώνει με λεφτά του ελληνικού λαού τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κόντρα στις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, στη λογική του μικρότερου κακού. Ταξική συσπείρωση και αλληλεγγύη. Αντεπίθεση για να μη βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο.

ΣΕΛ.  10   -   12

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγώνας κόντρα στον ευρωμονόδρομο που τους ξεκληρίζει

Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπήκαν την περασμένη βδομάδα και θα συνεχίσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα άμεσης επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Στις μαζικές συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λέσβο, Κέρκυρα, οι αγρότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών - μελών της, διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν κατά της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων, κόντρα στους αναπαλαιωμένους «πρασινογάλαζους αγροτοπατέρες» και τους ΣΥΝεταίρους τους, που υπονομεύουν τον αγώνα ταγμένοι στο πλευρό του ευρωμονόδρομου.


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορές στο ΚΚΕ

Η επιτροπή φίλων του ΚΚΕ απο τη Μελβούρνη Αυστραλίας, 5.000 δολάρια Αυστραλίας

Ο Παναγιώτης Βαζούρας, ως δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ.

Ο Αγγελος και η Φωφώ Ρεμπή,1.000 ευρώ.

Ο Σταύρος Μοσχόπουλος, 1.000 ευρώ.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ