Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών

Η χτεσινή κατάληψη στον ΕΒΕΑ μετατράπηκε σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Από τη διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών
Από τη διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα πρωτοστατήσει ώστε η εργατική τάξη να δώσει αποφασιστική απάντηση στην ένταση της κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος του λαϊκού κινήματος, όπως αυτή εκφράζεται και με τη δολοφονία του 15χρονου το Σάββατο το βράδυ. Σ' αυτή την κατεύθυνση, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη χτεσινή συμβολική κατάληψη του ΕΒΕΑ, κατευθύνθηκαν με πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας.

«Απάντηση στην προσπάθεια επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής, της κρατικής καταστολής και της τρομοκρατίας είναι ο μαζικός λαϊκός αγώνας ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου» σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Αντεργατική πολιτική, κρατική καταστολή, τρομοκρατία πάνε χέρι- χέρι για τη θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Με προμετωπίδα το πανό που καλούσε σε «Μαζική λαϊκή απάντηση στην τρομοκρατία» και με συνθήματα όπως «Αυτή είναι των αστών η δημοκρατία, τα κέρδη τους στηρίζουν στην τρομοκρατία», οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν μέσω της Ακαδημίας και της Βασιλίσσης Σοφίας στο υπουργείο Εσωτερικών και παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδό του. Τα συνθήματα έγιναν ακόμα πιο ηχηρά μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν πάρει θέση μέσα στον περίβολο του υπουργείου. «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» απάντησαν οι διαδηλωτές στην κυβερνητική πρόκληση.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν τη δολοφονία του 15χρονου, τονίζοντας ότι τέτοια κρούσματα στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα. Σημείωσαν ότι οι δυνάμεις καταστολής είναι παρούσες σε κάθε τόπο δουλειάς όπου απειλούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, τρομοκρατούν και συνδράμουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Ο υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες των συνδικαλιστών, κάνοντας λόγο για αστυνομία «στο πλευρό του πολίτη».

Το τι ακριβώς εννοούσε ο πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας, φάνηκε λίγα λεπτά αργότερα: Πριν ακόμα η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία κατέβει από το υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν μετακινηθεί έξω από τον περίβολο και είχαν βάλει μέτωπο προς τη μαζική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, σε μια μάταιη προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Η πορεία των ταξικών δυνάμεων συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κατέληξε στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ