Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι φανεροί και «κρυφοί» μηχανισμοί καταστολής να πέσουν στο κενό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νέους και νέες, εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές που συμμετείχαν και διαδήλωσαν στα μεγάλα σε όγκο και μαχητικότητα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δηλώνοντας την οργή τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου και την ένταση της κρατικής καταστολής.

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό και τη νεολαία το οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, δημιουργίας εικόνων χάους, εμπρησμών, καταστροφών που δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθόρμητα ξεσπάσματα οργής των νέων ανθρώπων. Είναι μηχανισμός καλά εκπαιδευμένος, πολύ γνωστός στις κρατικές υπηρεσίες και στα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η προσπάθειά τους να διαλύσουν το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας, απέτυχε.

Καλούμε να πάρουν σαφή θέση καταδίκης απέναντι σε αυτό το μηχανισμό όλες οι πολιτικές νεολαίες. Αυτό το μηχανισμό που στόχο έχει να παρθούν νέα μέτρα καταστολής απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Οι γνωστοί αυτοί προβοκάτορες είχαν ομπρέλα το συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια της πορείας. Αυτοί που χαϊδεύουν προβοκατόρικες δυνάμεις και ψαρεύουν σε βρώμικα νερά, συμβάλλουν αντικειμενικά στο χτύπημα των αγώνων της νεολαίας, του λαϊκού κινήματος.

Μόνη απάντηση, ο λαός και η νεολαία να μην σκύψουν το κεφάλι. Τώρα, όσο ποτέ χρειάζεται απάντηση από κίνημα οργανωμένο, περιφρουρημένο, κίνημα πολιτικοποιημένο ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Ολοι αύριο οργανωμένα και περιφρουρημένα στα συλλαλητήρια των Συντονιστικών των σχολείων και των φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων σε όλες τις πόλεις!

Ολοι στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη με το ΠΑΜΕ!

Οι φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί καταστολής να πέσουν στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ