Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σπεύδουν να θέσουν θέμα διαδηλώσεων

Εκπροσωπώντας το πιο αντιδραστικό κομμάτι της πλειοψηφίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εμπόρων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΕΣΑ), που χτες κατάγγειλε την «προσπάθεια κάποιων να αποκομίσουν πολιτικά και προσωπικά οφέλη» από τη δολοφονία του νεαρού μαθητή, έσπευσε ο ίδιος να κάνει ακριβώς το ίδιο επαναλαμβάνοντας τις αξιώσεις του για περιορισμό των διαδηλώσεων με νομοθετική ρύθμιση. «Να καθίσουμε στο τραπέζι και να καταγραφούν οι υποχρεώσεις, να θεσπιστεί ότι κάποιος πρέπει να πληρώνει για τις ζημιές που προκαλούνται», είπε, δείχνοντας ότι οι ενέργειες κάποιων πράγματι λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί όσων επιδιώκουν να θέσουν σε αμφισβήτηση τις λαϊκές κατακτήσεις. Την ίδια στιγμή ο Π. Καρέλας δε δίστασε να ζητήσει «αναστολή των διαδηλώσεων και των διεκδικήσεων» των εργαζομένων για το επόμενο διάστημα, στο όνομα της αποφυγής επεισοδίων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες, κατηγόρησε «την αντιπολίτευση για συναισθηματική πλειοδοσία», ενώ κατηγόρησε για έλλειψη «κοινωνικής υπευθυνότητας» τους γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

Κινούμενος στη λογική της ....«πολιτικής ευταξίας» που κατά καιρούς αξιώνουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, άφησε στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και την αστυνομία, την οποία «δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε», αφού «πρέπει να σεβόμαστε και όχι να φοβόμαστε». Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα λεγόμενά του, ψέλλισε γενικόλογους και αόριστους ισχυρισμούς περί «έλλειψης πολιτικής βούλησης και ανικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών να περιφρουρήσουν από φαινόμενα» καταστροφών στα καταστήματα, ενώ έβαλλε εναντίον των εισαγγελέων με κατηγορίες περί «επιλεκτικής κατά το δοκούν και κατά περίπτωση παρέμβασης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ