Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προέχει η μαζική οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία του 15χρονου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στη δολοφονία του 15χρονου, έκανε την περασμένη Κυριακή την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή την ώρα πάνω από όλα προέχει η μαζική, οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η παρουσία του εργατικού κινήματος, η παρουσία του μαθητικού, του φοιτητικού, του σπουδαστικού, των κινημάτων των άλλων εργαζομένων, και με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης, γιατί ο αγώνας κατά της κρατικής βίας και καταστολής είναι ταυτόχρονα και αγώνας για τη δουλειά, για το μισθό, για τη σύνταξη, για την Παιδεία, για την Υγεία.

Καιρό τώρα παρακολουθούμε ένα κρυφτούλι ανάμεσα σε "γνωστούς αγνώστους" και στην αστυνομία, ζήτημα το οποίο μας έχει προκαλέσει πάρα πολλά ερωτήματα και ανησυχίες. Αυτό το κρυφτούλι οδήγησε στο θάνατο ενός αθώου παιδιού. Και από αυτή την άποψη εμείς θεωρούμε ότι η προστασία βρίσκεται σε ένα πανίσχυρο οργανωμένο, περιφρουρημένο κίνημα. Σήμερα χρειάζεται πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης, πολιτική καταδίκη όλου του πλέγματος και των μηχανισμών της τρομοκρατίας, και των φανερών μηχανισμών της κρατικής καταστολής, αλλά και των αφανών, και των διαπλοκών που έχει.

Και, βεβαίως, το θέμα δεν είναι η εκδίκηση, με καταστροφή καταστημάτων, με πυρκαγιές, με εμπρησμούς αυτοκινήτων. Ολα αυτά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κρατικής καταστολής και όλων εκείνων που θέλουν να περάσουν το συντηρητισμό, τη φοβία στο λαό, την αποχή από τις μαζικές κινητοποιήσεις. Θέλουν να παρεμποδίσουν ένα οργανωμένο μαζικό κίνημα που μπορεί να σαρώσει στην πορεία όχι μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κάθε συντηρητική αντιλαϊκή κυβέρνηση, και να ανοίξει το δρόμο μιας πραγματικής ανατροπής προς όφελος της εργατικής λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ