Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΠΑΜΕ στην αυριανή απεργία

Αύριο Τετάρτη απεργούμε με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην περιφρούρηση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα. Η αυριανή απεργία είναι μια αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης. Για το μεροκάματο, τις σχέσεις εργασίας, το ασφαλιστικό, τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Είναι μια αναμέτρηση που πάνω από όλα στο κέντρο της έχει την οικονομική κρίση. Εκφράζει το αυτονόητο αίτημα των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να μην πληρώσουν αυτοί τις συνέπειες, όπως επιδιώκουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Εργάτες και υπάλληλοι, Ελληνες και μετανάστες, νεολαίοι και γυναίκες εργαζόμενες, έχουν κάθε συμφέρον να απεργήσουν αύριο και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Να αναμετρηθούν με την εργοδοσία σε κάθε τόπο δουλειάς, τραβώντας κι άλλους στον αγώνα. Η επιτυχία της απεργίας έχει μεγάλη σημασία. Οπως τη δική της ξεχωριστή σημασία έχει η ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Της γραμμής που λέει πως οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε σε κανέναν. Και πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούν νέες θυσίες στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Αυτή είναι η βασική διαφορά του ΠΑΜΕ από όλες τις άλλες δυνάμεις που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ολοι τους πασχίζουν να σώσουν την «κοινωνική συναίνεση». Προτείνουν τη χρηματοδότηση των μεγαλοεργοδοτών, έχοντας ήδη δώσει τη συγκατάθεσή τους σε νόμους όπως αυτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους προκαταβολικά το κεφάλαιο απέσπασε όλα όσα σήμερα ζητάει ο ΕΒΕΑ για το ξεπέρασμα δήθεν της κρίσης. Η αυριανή απεργία πρέπει να βγάλει τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα δεκανίκια τους ακόμα πιο αποδυναμωμένους. Να δώσει ώθηση στην αναγκαία ανατροπή των συσχετισμών σε κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Αύριο απεργούμε και για έναν ακόμα λόγο. Για να πάρει ταξική απάντηση η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, όπως αυτή εκφράζεται και με τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου το βράδυ του Σαββάτου. Στόχος τέτοιων ενεργειών δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Αυτούς φοβάται το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Σε βάρος αυτών επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού, να στείλει μήνυμα στο εργατικό λαϊκό κίνημα να κάτσει ήσυχα, να συμβιβαστεί. Στις πλάτες των εργαζόμενων πέφτει το καθήκον ταξικά να απαντήσουν στην τρομοκρατία και την καταστολή. Με τη συμμετοχή τους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στους καθημερινούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ