Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ, ΤΙ;

ΑΣΧΕΤΟ... «η ζημιά θα βαθαίνει όσο ο Καραμανλής, συνεχίσει να κυνηγάει την ουρά του. Οσο δεν βγαίνει με γενναιότητα και λεβεντιά να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει την επιείκεια του λαού. Οσο κρύβεται, υπεκφεύγει και διαπραγματεύεται το αυτονόητο. Κινδυνεύει με το ίδιο πάθημα: και τις ευθύνες τελικά να αναλάβει και κανείς να μην του αναγνωρίσει ότι τις ανέλαβε» (ο Ι.Κ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ, ΤΙ ΡΩΤΑΕΙ... «στις 16 Νοεμβρίου 1980 έχασα την πολυτέλεια της ανυποψίαστης σκέψης. Νεαρός τις, ο επίτιμος "Αντωνάκης ο τρελός", κατά δήλωσίν του εκπρόσωπος των αναρχοαυτόνομων "υποσχέθηκε" στην Εθνική Φοιτητική Ενωση Ελλάδας, με ύφος που παρέπεμπε περισσότερο σε απειλή παρά σε τελεσίγραφο, ότι "θα είναι την ώρα που πρέπει εκεί που πρέπει". Πράγματι ήταν (...) σε μια πορεία που μέτρησε δύο νεκρούς (...) ο "Αντωνάκης ο τρελός" δεν ενεφανίσθη ποτέ ξανά στους φοιτητικούς χώρους. Ηταν πράγματι την ώρα που έπρεπε εκεί που έπρεπε. Από τότε απώλεσα την ευτυχία της αφέλειας. Και αναζητώ κίνητρα. Σε κάθε ενέργεια (...) ειδικώς σε στιγμές που (...) ενεφανίσθη ζεύγος "οργάνων" που πεζή αποφάσισαν να τα βάλουν με δυνάμεις αντιεξουσιαστών που ούτε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης θα δοκίμαζε να προσβάλει (...) μια που είχε και πρότερη εμπειρία ο πυροβολήσας πάλι με εμπλοκή με όχημα στα Εξάρχεια, στην οποία αντέδρασε επαγγελματικότατα. Προχθές τι άλλο συνέβη ώστε να "μεταλλαχθεί" τόσο;» (ο Μ. Δεληπέτρος στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΘΩΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: «ένα κρατικό όπλο βγήκε από τη θήκη του, με αιτία ή χωρίς αιτία, και αφαίρεσε τη ζωή ενός παιδιού. Η νηνεμία και η επούλωση δεν μπορεί, όμως, να έρθουν μέσα από μια δολοφονική "ισοφάριση", με ενδεχομένως έναν ένστολο νεκρό» (το θέμα στη ΒΡΑΔΥΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ