Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Καμία συμμετοχή στη διαχείριση της κρίσης. Δεν πρόκειται να κάνουμε προτάσεις για να βγει το κεφάλαιο από τα αδιέξοδά του. Εμείς κάνουμε προτάσεις - διεκδικήσεις, με σαφή αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Το σύστημα να δεχτεί κλονισμό, προς όφελος των εργαζομένων.

  • Υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, άρα και δύο στρατηγικές. Μπορεί μέσα στον κυρίαρχο δρόμο ανάπτυξης να υπάρχουν διαφορετικά μείγματα πολιτικής, να υπάρχουν διαφορετικές τακτικές, αλλά επί της ουσίας υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κρίσης.
  • Το σύστημα πρέπει να δεχτεί κλονισμό, προς όφελος των εργαζομένων. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν παραγράφονται στο όνομα της κρίσης, τουλάχιστον από το Μάαστριχτ και μετά. Οποιο κόμμα θέλει να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ρήξη ή όχι, πειθαρχία ή απειθαρχία, κι όχι αν αυτό θα επιτευχθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Να ηττηθεί η στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθεί η αντιμονοπωλιακή, και, σε τελευταία ανάλυση, η αντικαπιταλιστική στρατηγική. Αν δε νικηθεί στη συνείδηση του λαού η στρατηγική τους, τότε το σύστημα θα έχει πολλές δυνατότητες να χειρίζεται την κρίση, να φέρνει καινούρια μέτρα και να πείθει το λαό ότι αυτό είναι καλύτερο από το χειρότερο.

ΣΕΛ.  7   -  10

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ