Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10243

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ευθύνονται για το ξεζούμισμά τους

Οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Οι κύριοι υπεύθυνοι - για το ξεζούμισμα της αγροτιάς από τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια και τις τράπεζες - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν προοπτική και ελπίδα.


ΣΕΛ.  21
ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
«Η γνώση είναι δύναμη, την κατακτάμε με το μαρξιστικό βιβλίο»

Εκδήλωση διοργάνωσαν η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στη διάδοση του Μαρξισμού - Λενινισμού στην εργατική τάξη της Ελλάδας», στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματος.


ΣΕΛ.  3

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ νομοθέτησε τις απαιτήσεις του ΕΒΕΑ από τη ΝΔ

ΚΚΕ: Ταξική πολιτική αντεπίθεση - ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ τώρα, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τους

  • Αθλια συμπαιγνία σε βάρος των εργαζομένων έχουν στήσει από κοινού μεγαλοεργοδότες - κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ, μαζί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με πρόσχημα και την οικονομική κρίση, για την καθιέρωση τριήμερης ή τετραήμερης απασχόλησης τη βδομάδα, με ανάλογο μισθό και ασφάλιση. Ο νόμος 2639/98, του ΠΑΣΟΚ, που βασίστηκε σε προηγούμενο νομοθέτημα της ΝΔ για τη μερική απασχόληση, περιέχει τα όσα σήμερα ζητάνε οι εργοδότες στο όνομα της κρίσης.
  • Για να μην περάσουν οι εκβιασμοί των καπιταλιστών, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει οξύνοντας την ταξική πάλη σε όλους τους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά της στην εργασία και στο εισόδημα, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Απεργιακές επιτροπές παντού για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Δεκέμβρη, με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  12  -  13

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Πείνα και εξαθλίωση στη Λωρίδα της Γάζας

Απελπιστική είναι η κατάσταση των «ελεύθερων πολιορκημένων» Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο αποκλεισμός από τον ισραηλινό στρατό έχει οδηγήσει σε πείνα και εξαθλίωση. Παρόλο που χτες, μετά από τέσσερις βδομάδες, ο ισραηλινός στρατός σταμάτησε για λίγες ώρες την πολιορκία και 40 φορτηγά με τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα πέρασαν, η κατάσταση δεν αλλάζει. Προχτές, εξάλλου, οι Ισραηλινοί δεν επέτρεψαν σε λιβυκό πλοίο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.


ΣΕΛ.  17


ΟΕΚΙΔΕ
Αποφασιστική απάντηση σε όσους υπονομεύουν την Ομοσπονδία

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Στηρίζει τον αγώνα των ΑμΕΑ

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ασφυκτικός κλοιός σε βάρος των μεταναστών

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ