Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παχιά λόγια...

«Προσωπικά δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι βρίσκομαι κοντά τους και δε θα σταματήσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες που ανακουφίζουν την καθημερινότητά τους», δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών, Γ. Σγουρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμΕΑ) πριν λίγες μέρες.

Ας δούμε, λοιπόν, κατά πόσο έχει κάνει πράξη ο νομάρχης αυτά που δηλώνει. Τον προηγούμενο μήνα, με αφορμή το αδιέξοδο στη μεταφορά των μαθητών στα Ειδικά, Πολυπολιτισμικά και Μουσικά Σχολεία, ο Γ. Σγουρός ανακοίνωνε την παραίτησή του από την εν λόγω αρμοδιότητα που έχουν οι νομαρχίες της χώρας.

Στις αρχές Οκτώβρη, οπότε και εκπρόσωποι των ΑμΕΑ επισκέφτηκαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να θέσουν το πρόβλημα, ο ίδιος τους επιτέθηκε ότι φωνάζουν επειδή είναι μέλη «μιας συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας». Με επιστολές του, δε, προς τον υπουργό Παιδείας, πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα την εξατομίκευση στην αντιμετώπισή του, καλώντας την κυβέρνηση να πληρώνει τους γονείς ώστε από μόνοι τους να βρίσκουν τρόπους μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο.

Ετσι μεταφράζεται στην πράξη το «ενδιαφέρον και η διάθεση να συνεισφέρουμε στην άμεση ικανοποίηση των αναγκών» των ΑμΕΑ, που διατείνεται στη χτεσινή του δήλωση ο Γ. Σγουρός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ