Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τώρα και ... αμφισβητίας της Συνθήκης του Μάαστριχτ!

Ρεσιτάλ υποκρισίας χθες στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε ακόμη και ως ...αμφισβητίας της Συνθήκης του Μάαστριχτ, προκειμένου να πείσει για το «διαφορετικό» της πολιτικής του πρότασης. Παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως μέρος διεθνών δυνάμεων με προτάσεις εξόδου από την κρίση και σαν εχέγγυο για την πρόοδο παρουσίασε την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στη διεθνή κρίση, υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα των «νεοσυντηρητικών δυνάμεων», προβάλλοντας τη ...«σοσιαλιστική» πρόταση που στοχεύει στη «στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με σαφείς δεσμεύσεις των τραπεζών προς αυτήν την κατεύθυνση», προσθέτοντας πως «αυτά που λέμε γίνονται από προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη συνέχεια ότι «στην Ευρωπαϊκή Ενωση είχα την ευκαιρία και πρότεινα τη στοχευμένη αλλαγή ή, αν θέλετε, ακόμη και επανερμηνεία των προδιαγραφών του Μάαστριχτ, που σήμερα πράγματι δεν μπορούν να αποτελούν μια ουσιαστική λύση για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημειώνοντας ότι «αυτές τις προτάσεις τις υιοθέτησαν και οι σοσιαλιστές της Ευρώπης».

Πάντως, για να μην υπάρξουν ...παρεξηγήσεις, τόνισε αμέσως μετά, αναφορικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, ότι «εμείς δε μιλάμε για χαλάρωση. Διότι αυτή η χαλάρωση μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης και σπατάλης από κυβερνήσεις, όπως η δική σας, με πελατειακές λογικές. Προτείναμε συγκεκριμένα να εξαιρεθούν από το Σύμφωνο Σταθερότητας δημόσιες επενδύσεις που πηγαίνουν στις "πράσινες" υποδομές, την καινοτομία, την έρευνα και την παιδεία, έτσι ώστε δουλειές να δημιουργηθούν άμεσα».

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα που αφορούν τα σκάνδαλα ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση με αιχμές για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Οπως είπε, «ο ελληνικός λαός δικαίως δε σας εμπιστεύεται πια. Σκάνδαλα, αδιαφάνεια, οικειοποίηση και ιδιοποίηση του πλούτου του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός βλέπει τα ίδια πρόσωπα σε όλα αυτά τα σκάνδαλα, έναν κεντρικό συντονισμό, μια συνειδητή λεηλασία των χρημάτων του ελληνικού λαού με τις ευλογίες υψηλά ιστάμενων. Βλέπει το τραγικό θέατρο συγκάλυψης των ευθυνών σας. Και υποπτεύεται ότι εσείς προτιμάτε το κόστος της συγκάλυψης, διότι το κόστος της αποκάλυψης της αλήθειας που φοβόσαστε είναι πολύ μεγαλύτερο». Τέλος, ζήτησε «ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις μπροστά στο μέγεθος του εθνικού προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ