Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο «παραγωγικός κόσμος»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Καθολική αντίδραση στις προτάσεις Μίχαλου», διαπιστώνει η χτεσινή «Αυγή» και δυο γραμμές πιο κάτω εξηγεί ότι ενάντια στις προτάσεις «για "ευέλικτο" ωράριο 3-4 ημερών εβδομαδιαίως, αντί απολύσεων, με αντίστοιχη περικοπή των αποδοχών, τάχθηκαν εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου». Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του «παραγωγικού κόσμου» που αντιδρούν;

Σύμφωνα με την «Αυγή» και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:

  • Είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Αρμενάκης, «ο οποίος επισήμανε ότι οι εργασιακές συνθήκες δεν αποτελούν θέμα συζήτησης (...) Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο και ενόψει εορτών, δεν είναι θετικό να δημιουργούνται οιεσδήποτε ανασφάλειες στους εργαζόμενους, οι οποίοι για το εμπόριο είναι εν δυνάμει καταναλωτές».
  • Είναι, ακόμα, οι επαγγελματοβιοτέχνες της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
  • Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γ. Κασιμάτης, ο οποίος δήλωσε ότι «πρόταση, η οποία δυναμιτίζει τις σχέσεις συνεργασίας που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στο εργατικό δυναμικό και την εργοδοσία, που αποδυναμώνει την αγοραστική δύναμη ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων και διευρύνει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών φορέων, δε βρίσκει σύμφωνη την Ενωση».
  • Είναι, τέλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ) Π. Ραβάνης, «ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά "στο καράβι βρισκόμαστε και εμείς και οι εργαζόμενοι, αν μπάζει νερό δεν τους πετάς στη θάλασσα, κοιτάς να σώσεις το καράβι"».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ