Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τους φοβίζει ακόμα ο ΔΣΕ, γιατί φοβούνται το λαό

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη βεβήλωση του μνημείου των 800 τιμημένων νεκρών μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα

Πριν και μετά την εκδήλωση του ΚΚΕ στο Γράμμο προς τιμήν του συντρόφου Πέτρου Κόκκαλη εκδηλώθηκε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΔΣΕ με τη βεβήλωση του μνημείου των 800 τιμημένων νεκρών μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα από χρυσαυγίτες υμνητές του Χίτλερ και με τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του μητροπολίτη Κόνιτσας. Το γεγονός καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να σταματήσει τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον αγώνα του ΔΣΕ και τους μαχητές του που έπεσαν για μία λαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα.

Το ΚΚΕ γιορτάζοντας φέτος τα 90χρονα του Κόμματος τίμησε με πληθώρα εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα τους μαχητές και τον αγώνα του ΔΣΕ, που αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα. Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πρωτοστάτησε στη διοργάνωση εκδήλωσης, την Κυριακή 5 Οκτώβρη, για τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Υγειονομικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έθεσε την επιστήμη και τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου, το σύντροφο Πέτρο Κόκκαλη. Μεγάλη, επίσης, ήταν η συμβολή της στη διοργάνωση του 17ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ φέτος στις Πρέσπες, όπου χιλιάδες νέοι κομμουνιστές τίμησαν τους 800 μαχητές της Φλώρινας σε εκδήλωση στο μνημείο αυτό στέλνοντας μαζικό και βροντερό μήνυμα αντιιμπεριαλιστικής πάλης, φιλίας και αλληλεγγύης των λαών των Βαλκανίων από τα σύνορα Ελλάδας, Αλβανίας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αυτές τις εκδηλώσεις προσπάθησαν να αμαυρώσουν.

«Οσο κι αν προσπαθούν δεν πρόκειται να καταφέρουν αυτό που δεν κατάφεραν δεκαετίες κρατικής αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, να αμαυρώσουν τον αγώνα του ΔΣΕ και την προσφορά του ΚΚΕ» σημειώνει η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και προσθέτει: «Η επιστράτευση αντικομμουνιστικών γραφίδων και οι καμπάνιες των αστικών ΜΜΕ, πανελλαδικών και περιφερειακών, προσπαθώντας να παρομοιάσουν τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής με τις γιορτές μίσους των φασιστοειδών και υμνητών του δωσιλογισμού θα πέσουν στο κενό. Ο αγώνας του ΔΣΕ έχει δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

«Ολη αυτή η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και το ΔΣΕ αποκαλύπτει ότι η αστική τάξη δεν ξέχασε, θυμάται με τρόμο ότι λίγο έλειψε να χάσει την εξουσία. Ενοχλείται από τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ για την εποποιία του ΔΣΕ. Τη φοβίζει η επαφή του λαού και της νεολαίας με την εκτός σχολικών βιβλίων Ιστορία, τους φοβίζει η ιστορία που μπορεί να εξηγήσει το χτες και να συνδέσει με το σήμερα και το αύριο. Τους φοβίζει η Ιστορία και τα παραδείγματά της. Τους τρομοκρατεί η δυνατότητα που υπάρχει, ο λαός να ξαναμφισβητεί την εξουσία τους και να διεκδικήσει με την πάλη του τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ