Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οταν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι τιμές της αμόλυβδης τις ακολουθούν κατά πόδας, κανένας από την «αγορά» δεν παραπονιέται και δεν εκπλήσσεται.

Συνέβη, όμως, και το απροσδόκητο. Η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου πέφτει. Ωστόσο, η «αγορά» δεν έχει καμία όρεξη να μειώσει και τις τιμές της βενζίνης, επειδή η «κονόμα» είναι καλή και μεγάλη και λογαριασμό δε δίνουν, καθώς η κυβέρνηση και η ΕΕ φρόντισαν να είναι «ελεύθερες» οι τιμές.

Βγαίνουν, λοιπόν, τα ΕΛΠΕ, από κοινού με τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, λίγες μέρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, για να πουν ότι «τυχόν ισχυρισμοί ότι μέτρο καθημερινής σύγκρισης για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ή της βενζίνης πρέπει να είναι η τιμή του αργού πετρελαίου δεν είναι σωστοί».

Πολύ σωστά! Αυτό λέμε κι εμείς. Αλλά γιατί δεν ισχύει το ίδιο και όταν ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές; Γιατί τότε είναι μέτρο σύγκρισης και τα στελέχη της «αγοράς», λένε «μη διαμαρτύρεστε, δε βλέπετε πού πάνε οι διεθνείς τιμές;». Είπαμε γιατί. Επειδή πάνω απ' όλα είναι η «κονόμα» και ένα καλό πρόσχημα, αφού ζούμε στην εποχή του ...«διαλόγου». Γι' αυτό, κι ενώ τα δύο υπερκερδοφόρα διυλιστήρια ξεχνούν τον ανταγωνισμό τους και διαβεβαιώνουν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι φθηνότερη φέτος από το ...«κλείσιμο» του περασμένου Απρίλη, «ξεχνούν» να πουν τώρα οι τιμές αναμένονται πάνω από 20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι!!!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ