Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει τα εγκαίνια του ΝΑΤΟικού κέντρου στην Κρήτη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα χτεσινά εγκαίνια στη Σούδα του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής τονίζει, ανάμεσα στα άλλα, ότι «η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την ενέργεια της κυβέρνησης να εγκαινιάσει, μαζί με τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους της, το νέο κέντρο πολέμου στη βάση της Σούδας, που λειτουργεί από το 2005, για το οποίο η συμφωνία υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2003.

Ενας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα πρόσδεσης της Ελλάδας στο νεοταξικό - ιμπεριαλιστικό άρμα του NATO ολοκληρώνεται με τα εγκαίνια Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα στα Χανιά, την Τρίτη 14 Οκτώβρη 2008.

Η λειτουργία του ΝΑΤΟικού "Κέντρου εκπαίδευσης κατά της τρομοκρατίας", όπως το αποκαλούν στη ΝΑΤΟική βάση, θα εκπαιδεύει στελέχη για τον έλεγχο των θαλασσών μέσα από νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες αλλά και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των "ασύμμετρων απειλών". Μάλιστα, η χώρα μας ανέλαβε να δαπανήσει και 15 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των κτιριακών υποδομών, ενώ έχει αναλάβει και την ετήσια συντήρησή τους, που θα φθάνει στο ύψος των 1.500.000 ευρώ. Τεράστια ποσά σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για την οποία ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει ξανά τις συνέπειές της. Ούτε συζήτηση βεβαίως να θιγούν οικονομικά οι σχεδιασμοί του NATO και των ιμπεριαλιστών για την κυριαρχία τους στην περιοχή.

Το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης θα δώσει νέα ώθηση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης, θα ενισχύσει τις πολλαπλές επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ. Αποτελεί ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της βάσης της Σούδας και του ρόλου της στην περιοχή, καθώς και επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον των λαών.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μαζί και του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που ψήφισαν στη Βουλή την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, το οποίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα εκπαιδεύει άτομα για να υπηρετούν τα δολοφονικά σχέδια επεμβάσεων και τρομοκράτησης των λαών της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ