Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Θέλει σύμπραξη με τη ΝΔ τώρα

Σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία στην παρούσα Βουλή πρότεινε ανοιχτά το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Για την ώρα η ΝΔ λέει «όχι».

Ο πρόεδρος Καρατζαφέρης κινδυνολόγησε απέναντι στην εκλογική βάση των ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. π.χ. το Σάββατο στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤ1», ότι «οποτεδήποτε γίνουν εκλογές (...) θα τις κερδίσει το δίδυμο Παπανδρέου - Αλαβάνος. (...) Σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο (...) Είναι η τελευταία φορά που πάμε σε εκλογές με τον "νόμο Σκανδαλίδη". Ο νόμος αυτός όχι μόνο επιτρέπει, αλλά επιβάλλει συνασπισμό κομμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις 40 έδρες (...) Δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι για να χάσουν αυτήν την ευκαιρία που τους δίνεται. Αρα, λοιπόν, πηγαίνουμε σε εκλογές που σίγουρα θα προκύψει το δίδυμο αυτό. Για να μην προκύψει αυτό το δίδυμο πρέπει να μην πάμε σε εκλογές». Συνέχισε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει μπροστά του τη δυνατότητα με την παρούσα Βουλή να εξασφαλίσει μια ευρεία πλειοψηφία. Αν αλλάξει ρότα, πιστεύω μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε μια θετική εξέλιξη».

Μάλιστα ο ΛΑ.Ο.Σ. επανέφερε την πρόταση και χτες όπου σε ανακοίνωσή του μιλούσε για «σαφή και ανοιχτή πρόταση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη για στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ». Και ότι «η κατάρρευση της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή κατά κανέναν τρόπο δεν πρέπει να σημαίνει και κατάρρευση του πυλώνα της κεντροδεξιάς βάσης».

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αρνήθηκε το ενδεχόμενο τέτοιας σύμπραξης, επαναλαμβάνοντας τη θεωρία της ΝΔ περί «μη συνεργασίας με τα άκρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ