Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10190

Στείλτε ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στη διάσωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους ο δρόμος της προστασίας και της διεξόδου είναι αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, ισχυρό ΚΚΕ

  • Ετοιμότητα δηλώνει η κυβέρνηση αν χρειαστεί, να προβεί σε κρατικομονοπωλιακού τύπου παρεμβάσεις στήριξης του τραπεζικού κεφαλαίου, όπως πράττουν το τελευταίο διάστημα οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και χωρών - μελών της ΕΕ.
  • Η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας κακής διαχείρισης, ούτε μια απλή χρηματιστηριακή κρίση, όπως την παρουσιάζουν. Είναι καπιταλιστική κρίση, αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης του κεφαλαίου, που δεν μπορεί να αναπαραχθεί.
  • Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στα κόμματα του συστήματος, στην ΕΕ ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να τους «γδάρουν» για να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ

Κορυφαίες στιγμές της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ μέσα από σπάνια και πολύτιμα ντοκουμέντα, φωτογραφίες, αυθεντικά χειρόγραφα και πολλά ακόμα υλικά που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως. Η Εκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα στο κοινό, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας. Τα εγκαίνια θα κάνει στις 7 μ.μ. η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ για το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΣΕΛ.  3


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Θάβει δικαιώματα κάτω από τις «ενοποιήσεις»

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Οχι στην τροπολογία - λαιμητόμο

ΣΕΛ.  21
ΕΒΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  21
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
Διεκδικούν λύσεις για την προσχολική αγωγή

ΣΕΛ.  16
Ενας ακόμα εργάτης έπεσε νεκρός

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ