Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιούν για τον ανταγωνισμό!

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξαφνικά, το ΠΑΣΟΚ έστρεψε το βλέμμα του στις διαφημίσεις των κολεγίων. Πέντε βουλευτές του κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας για τις παραπλανητικές διαφημίσεις.

Εχουν ξεχάσει, βέβαια, ότι τα κολέγια γιγαντώθηκαν επί των ημερών τους. Εχουν ξεχάσει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, είναι από τους πρώτους που «βάφτισαν» ιδιωτικά πανεπιστήμια τα διάφορα ψευτοκολέγια που λειτουργούν στη χώρα μας. Εχουν ξεχάσει, επίσης, ότι ο νόμος για τα κολέγια ήρθε να προετοιμάσει το έδαφος για την οδηγία της ΕΕ που τσακίζει πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα, την οποία οδηγία το ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητεί και δεν αντιπαλεύει.

Ποιο είναι το πρόβλημά τους λοιπόν, με τις διαφημίσεις των κολεγίων;

Λένε στο κείμενο της Ερώτησης: «Πολλές επιχειρήσεις στο χώρο της "Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης" αγνοούν τις συστάσεις, παριστάνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς να είναι, πωλούν πανάκριβες υπηρεσίες με παραπλανητικό τρόπο, αλλοιώνοντας τον ανταγωνισμό και υφαρπάζοντας μέρος του ήδη περιορισμένου οικογενειακού προϋπολογισμού».

Το πραγματικό πρόβλημά τους, δηλαδή, είναι η αλλοίωση του ανταγωνισμού. Τα περί «αρπαγής του λαϊκού εισοδήματος» είναι τσάμπα δάκρυα. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός και κερδοσκοπία, χωρίς αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ