Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Καλούν σε ανάκριση Ελληνες πολίτες για πιθανολογούμενες σχέσεις με το ΡΚΚ

Η ενέργεια γίνεται μετά από αίτημα - καταγγελία των γαλλικών αρχών

Σε ολοένα και πιο αντιδραστικό ως μόρφωμα, άντρο ανελευθερίας και φορέα δίωξης της σκέψης ακόμα και του λειτουργήματος της υπεράσπισης διωκόμενων πολιτικά ανθρώπων, επειδή τους χαρακτηρίζουν σύμφωνα με το τρομονομικό τους οπλοστάσιο «τρομοκράτες», εξελίσσεται η ΕΕ. Με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες, απότοκες αντιδραστικών νομοθετικών αποφάσεων στις οποίες προσαρμόζεται το Δίκαιο των κρατών - μελών. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, μετά από αίτημα των γαλλικών αρχών, Ελληνες δικηγόροι ή και πολιτικοί καλούνται στον ανακριτή, να απολογηθούν γιατί στοιχεία τους βρέθηκαν στην κατοχή μελών κουρδικής οργάνωσης!

Σύμφωνα με συγκεκριμένες ακριβείς πληροφορίες, μέλη του κουρδικού PKK (οργάνωση χαρακτηρισμένη ως «τρομοκρατική» στην ΕΕ) συνελήφθησαν τυχαία στη Γαλλία. Ερευνώντας οι γαλλικές αρχές την κατοικία τους κλπ., βρήκαν επαγγελματικές κάρτες και τηλέφωνα Ελλήνων δικηγόρων και πολιτικών.

Οι γαλλικές αρχές απέστειλαν σήμα στην ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας δικαστική συνδρομή, προκειμένου να ερευνηθεί τι είδους σχέση έχουν οι «τρομοκράτες» του ΡΚΚ, όπως τους χαρακτηρίζουν, με τους προαναφερόμενους Ελληνες.

Στην Ελλάδα, την υπόθεση φέρεται να χειρίζεται ο 11ος τακτικός ανακριτής Αθηνών. Δεν είναι ακόμα γνωστό τι έχει προκύψει από αυτές τις «καταθέσεις». Ωστόσο, όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, είναι απαράδεκτο να καλείται να απολογηθεί ειδικά δικηγόρος για τις επαγγελματικές σχέσεις του με τον οποιονδήποτε, εφόσον ο δικηγόρος από τη δουλειά του είναι υποχρεωμένος να δίνει κάρτες σ' αυτούς οι οποίοι τού απευθύνονται για να τους υπερασπιστεί εφόσον διώκονται.

Είναι γεγονός ότι τέτοιες μεθοδεύσεις ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για το λαϊκό κίνημα. Το συγκεκριμένο ζήτημα, που εμφανίζεται ως «νομικό», είναι καθαρά πολιτικό. Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της κρατικής καταστολής και της δημιουργίας ψυχολογίας τρόμου στους ανθρώπους του μόχθου, αλλά και σε κάθε αγωνιστή, που παλεύει για την υπεράσπιση του δικαιώματος της αμφισβήτησης, αλλά και την κατάργηση του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού συστήματος, πάνε να θωρακίσουν το εκμεταλλευτικό τους σύστημα. Σημειωτέον, δε, ότι η υπόθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια των διώξεων και απαγορεύσεων που υφίστανται κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, σύμβολα και αγωνιστές του σοσιαλισμού στην ΕΕ, επειδή πρεσβεύουν την πραγματικά άλλη άποψη για την ανάπτυξη του ανθρώπου και της κοινωνίας. Διώξεις που στο σύνολό τους δείχνουν το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπο της ΕΕ, την υποκρισία των υποστηρικτών της όταν φλυαρούν περί «δημοκρατίας» κι «ανεκτικότητας», αλλά και την αναγκαιότητα αποδοκιμασίας τους σε κάθε ευκαιρία. Είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος, κάθε ανθρώπου που θέλει να υπερασπίσει και να διευρύνει τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, να συσπειρωθεί αγωνιστικά ενάντια σε κάθε τέτοια ενέργεια, να βάλει φραγμό διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα αμφισβήτησης και κατάργησης των μονοπωλίων, ανατροπή της εξουσίας τους, ανατροπή του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ