Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ
Ελπιδοφόρα ερασιτεχνική δουλειά

Ελπίδες για την εξέλιξη της πολύπλευρα ωφέλιμης και δημιουργικής προσπάθειάς τους γέννησαν οι παραστάσεις στο Φεστιβάλ δύο ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων, που προσέλκυσαν πλήθος θεατών.

Στη Θεατρική Σκηνή Ι η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσίασε το έργο του επαναστάτη ποιητή Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι «Μυστήριο Μπουφ». Δεκαπέντε ΚΝίτες - φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι (ένας μάλιστα είναι εργάτης στη Ζώνη του Περάματος) - με σκηνοθεσία από έναν πτυχιούχο θεατρολόγο, «μετέφεραν» με κέφι και χιούμορ στο σήμερα τον καυστικό καγχασμό του Μαγιακόφσκι για την παρασιτική, γελοία, διεφθαρμένη, σάπια, ανίκανη αστική τάξη, για τα φερέφωνά της (στρατιωτικούς, εκκλησία, κλπ.) που όταν «βουλιάζει το καράβι», με πανουργία, μιλά για «ταξική ειρήνη», ζητά τη σωτηρία της από την εργατική τάξη ώστε να συνεχίσει να την εκμεταλλεύεται.

Στη Θεατρική Σκηνή ΙΙ η 36μελής θεατρική ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού παρουσίασε (ολόκληρη), και με αίσθηση του χιούμορ, τη σπονδυλωτή σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Ενα έργο που ανέβασε ο θίασος Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου το καλοκαίρι του 1973 («Αθήναιον») και τη χειμερινή περίοδο 1973-1974 («Ακροπόλ»), το οποίο πέρασε στην ιστορία του θεάτρου μας όχι μόνο για τη δραματουργική και παραστασιακή αξία του, αλλά κυρίως γιατί φλόγιζε τα αντιδικτατορικά αισθήματα του λαού μας, καθώς καυτηριάζοντας την εξάρτηση της προεπαναστατικής και μετεπαναστατικής Ελλάδας «υπέδειχνε» την αμερικανοκίνητη χούντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ