Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «Βατοπέδια» της Αθήνας

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Μπορεί σήμερα όλοι να ασχολούμαστε με τα της Μονής Βατοπεδίου, αλλά Βατοπέδιο υπάρχει και στην καρδιά της Αθήνας».

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια «επιχείρησης» που πραγματοποίησαν συνεργεία του δήμου στην περιοχή Κουντουριώτικα της Λ. Αλεξάνδρας για να απελευθερώσουν τρία δημοτικά οικόπεδα που είχαν καταληφθεί από ιδιώτες καταπατητές.

Καλά όλα αυτά, αλλά έχουμε δύο ερωτήματα προς τον κύριο δήμαρχο:

  • Υπάρχει μεγαλύτερο «Βατοπέδιο της Αθήνας» από την ανταλλαγή που έγινε των 16 στρεμμάτων του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας, που ήταν έτσι κι αλλιώς δημοτική περιουσία, με τα 200 και πλέον στρέμματα στον Ελαιώνα για να κατασκευάσει το νέο γήπεδο - και προ πάντων τις εμπορικές της επιχειρήσεις - η ΠΑΕ ΠΑΟ; Πολύ περισσότερο όταν ο δήμος έβαλε και αρκετά εκατ. ευρώ για να εξαγοραστεί τμήμα της έκτασης του Ελαιώνα που χαρίστηκε στην ΠΑΕ και όταν επιπλέον προσφέρθηκαν πρόσθετοι όροι δόμησης για να χτίσουν οι μεγαλοκατασκευαστές και τεράστιο εμπορικό συγκρότημα σε οικόπεδο της ΕΤΜΑ.
  • Πώς προστατεύει, άραγε, ο δήμαρχος Αθηναίων το Πεδίον του Αρεως από τις πολεοδομικές παραβάσεις του Πανελληνίου και του προέδρου του, που συνεχίζει απτόητος να «τρώει» τη δημόσια έκταση, και με τις ευλογίες, βέβαια, της «πράσινης» διοίκησης της Νομαρχίας;

Υπάρχουν, λοιπόν, πολύ μεγαλύτερα «Βατοπέδια» στην Αθήνα. Αλλά γι' αυτά τηρεί ένοχη σιωπή ο κύριος δήμαρχος...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ