Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ναυτεργάτες τιμούν και στηρίζουν το ΚΚΕ
  • Στα ακτοπλοϊκά, στο λιμάνι του Πειραιά περιόδευσε χτες η Δ. Μανωλάκου
  • Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά για τα «τσουχτερά» εισιτήρια

«Ο,τι έχει κερδίσει ο ναυτεργάτης, είναι σφραγισμένο με σκληρούς αγώνες και αίμα. Ξύλο και επιστράτευση από το ΠΑΣΟΚ, ξύλο και επιστράτευση από τη ΝΔ, για το κέρδος των εφοπλιστών. Το μόνο Κόμμα που αγωνίζεται μαζί μας είναι το ΚΚΕ». Αυτή ήταν η απάντηση ενός από τους ναυτεργάτες, για την κατάπτυστη επίθεση λάσπης που δέχεται αυτήν την περίοδο το ΚΚΕ. Η συζήτηση έγινε χτες το πρωί στη διάρκεια της περιοδείας της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, στα ακτοπλοϊκά πλοία, στο λιμάνι του Πειραιά. Περιοδεία ενταγμένη στο πλήθος εξορμήσεων που έχουν αναλάβει οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά για να φτάσει η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ στον κάθε εργαζόμενο, ώστε να ενημερωθεί για την προβοκατόρικη επίθεση που δέχεται το Κόμμα αυτήν την περίοδο.

Η Δ. Μανωλάκου με ναυτεργάτες στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών, αλλά και εκπροσώπους των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, συνομίλησαν στους καταπέλτες με τα πληρώματα των καραβιών της ακτοπλοΐας και του αργοσαρωνικού. Δεν υπήρξε ναυτεργάτης - ακόμα και αυτοί που δήλωναν ότι δεν είχαν ψηφίσει ΚΚΕ - που να μην ανέφεραν ότι κάθε κατάκτηση του κλάδου τους φέρει ατόφια τη σφραγίδα αυτού του Κόμματος. Ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι η επίθεση σε βάρος του Κόμματος είναι «για να πούμε ότι όλοι ίδιοι είναι και να σταματήσουμε να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε». «Να αποδεχτούμε να δουλεύουμε πάνω από 12 ώρες, με μισθούς που δε φτάνουν, την παραβίαση των Συλλογικών μας Συμβάσεων» για να κερδίζουν οι εφοπλιστές.

Η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι από τα όσα ειπώθηκαν από τους ίδιους αποδεικνύται ότι «το εφοπλιστικό κεφάλαιο ξεζουμίζει τους ναυτεργάτες, με εκβιασμούς», ενώ «εκμεταλλεύεται και τους επιβάτες, αυξάνοντας υπέρογκα τα εισιτήρια». «Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, σημείωσε, έχει σύμμαχο την κυβέρνηση της ΝΔ όπως προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ. Για το κέρδος εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και επιβάτες. Αυτά επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, ότι ο αγώνας για δημόσιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι προς το συμφέρον των λαού και των εργαζομένων μέσα στα πλοία».

Εξόρμηση - παρέμβαση της ΚΟΠ για τα «τσουχτερά» εισιτήρια

Διήμερη ολοήμερη εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 25 και 26 Ιούλη αντίστοιχα.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΚΟΠ καταγγέλλει την πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο κανονισμός 3577/92, τον οποίο έχει επικροτήσει και ο ΣΥΝ. Αυτή η πολιτική, τονίζει, για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, στερεί το δικαίωμα στις διακοπές και την ξεκούραση από τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και αυξάνει τις τιμές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Τονίζει ότι οι υπέρογκες τιμές στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας μόνο για φέτος με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και των εφοπλιστών αυξήθηκαν από 8% ως 55,71%.

Για το ΚΚΕ, υπογραμμίζει η ΚΟΠ, οι διακοπές είναι δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας. Η ναυτιλία για να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, πρέπει η εξουσία να περάσει στα χέρια του λαού και τα πλοία να γίνουν λαϊκή περιουσία. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν σήμερα για:

-- Δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

-- Ασφαλή και σύγχρονα πλοία.

-- Καθημερινή απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ των νησιών, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

-- Ναυτεργάτες με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα στους νησιώτες για τα πανάκριβα εισιτήρια(2022-04-27 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα για ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού(2012-07-28 00:00:00.0)
Δίνουν μάχη για τα δεδουλευμένα(2009-01-21 00:00:00.0)
Ωριμη ανάγκη η συντονισμένη πάλη(2009-01-08 00:00:00.0)
Εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία(2008-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ