Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10131

ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΗΠΑ - ΕΕ
Η κυβέρνηση της Σερβίας συνέλαβε για να εκδώσει τον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας, υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ - ΕΕ, συνέλαβε και ετοιμάζεται να εκδώσει τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο παράνομο δικαστήριο της Χάγης. Αυτό που ευθύνεται για το θάνατο του Σλ. Μιλόσεβιτς, επειδή αντιστάθηκε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της χώρας του. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα μαζικά εγκλήματα σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας, θα έπρεπε να ήταν ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ και οι τότε πρωθυπουργοί της ατλαντικής συμμαχίας.


ΣΕΛ.  15

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ και άμεση πληρωμή από τους εργαζόμενους
  • Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να σταματήσει την επί πιστώσει παροχή φαρμάκων
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη και καμία υποχρέωση να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη

Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να σταματήσει την επί πιστώσει παροχή φαρμάκων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους λόγω χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, όπως ο ΟΠΑΔ (Δημοσίου), ο ΟΑΕΕ (Ελεύθερων Επαγγελματιών) το ΤΥΔΚΥ (κοινοτικών υπαλλήλων) και το ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικών) που χρωστούν πάνω από 70 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα αυξήσεις στη φαρμακοβιομηχανία, διασφαλίζοντας μία από τις υψηλότερες κερδοφορίες και ετοιμάζεται για δραστικές περικοπές στη φαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα του ελέγχου και του περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του, αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη και καμία υποχρέωση να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη. Η ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες - και όχι οι εργαζόμενοι - που οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στη σημερινή κατάσταση. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα».


ΣΕΛ.  11

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής

Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων δεν επέτρεψε την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για τους παιδικούς σταθμούς και συνολικά την προσχολική αγωγή. Την ίδια στιγμή στην ΤΕΔΚΝΑ έγινε συζήτηση για την κυβερνητική απόφαση η οποία στην ουσία ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής.


ΣΕΛ.  17

Ενισχύουν το ΚΚΕ
  • Οι εργάτες του εργοστασίου «ΚΑΖΗΣ» οι οποίοι βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα τους και για να μην κλείσει το εργοστάσιο, προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, μέσω της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟ Αθήνας, 340 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, ως το μόνο κόμμα που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους αγώνες τους.
  • Ο Βασίλης Γεωργαντάς προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ ως απάντηση στην αντιΚΚΕ επίθεση.
  • Ο φίλος από την Παλαιστίνη Γ. Κ. προσφέρει στη Β/Α Αχτίδα της ΚΟΑ 600 ευρώ ως απάντηση στην αντιΚΚΕ επίθεση.


ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ζει στους αγώνες μας

Αύριο, στις 7.30 μ.μ., η εκδήλωση των συνδικάτων και του Συλλόγου Φοιτητών της Παντείου, στην πύλη της ΕΤΜΑ, 28 χρόνια μετά τη δολοφονία της. Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  13
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
Προωθεί το αντιτρομοκρατικό δόγμα

ΣΕΛ.  3
Η ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΓΔΜ
Θα προκαλέσει νέες εντάσεις

ΣΕΛ.  6
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στους επιχειρηματίες

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ