Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και η Κυριακή-αργία ξανά στο στόχαστρο

Τα πολυκαταστήματα απαιτούν να μπορούν να ανοίγουν όλες τις Κυριακές, αδιαφορώντας πλήρως για τους εργαζόμενους σε αυτά και τα δικαιώματά τους. Με βάση την οικονομική ισχύ τους και τη δυνατότητα να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους και να συνδυάσουν στους χώρους τους πληθώρα επιλογών και υπηρεσιών, κρίνουν ότι η κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας θα είναι προσοδοφόρα γι' αυτά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας είναι υπέρ του επιλεκτικού ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, και αρκετά συγκρατημένος τώρα τελευταία, επειδή προφανώς αντιλαμβάνεται ότι αν «ανοίξει» το θέμα οι λίγες Κυριακές θα γίνουν πολλές, αργά ή γρήγορα.

Η κάθε πλευρά ζητά το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές «δόσεις», ανάλογα με τα συγκεκριμένα συμφέροντα που εμπλέκονται, αλλά και οι δύο πλευρές απαιτούν από τους εργαζόμενους να είναι παθητικοί παρατηρητές και να περιμένουν ποιος από τους δύο θα επικρατήσει.

Αλλά και οι μικροί έμποροι ξέρουν το συμφέρον τους, που δεν μπορεί να είναι η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, αντίθετα, η νομοθετική κατοχύρωσή της. Για να μπορούν και αυτοί και οι εργαζόμενοι να ζήσουν σαν άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ