Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Φθηνές και δημιουργικές διακοπές

Eurokinissi

Οι διακοπές και το δικαίωμα στην αναψυχή είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο, η ασφάλιση κλπ. Ενα δικαίωμα που χρόνο με το χρόνο αφαιρείται από όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων. Από εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ακριβώς σε αυτούς, τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, τους νέους που «δεν έχουν ούτε για μια βουτιά», απευθύνεται η ΚΝΕ και διοργανώνει φθηνές και δημιουργικές διακοπές. Την Παρασκευή 25 Ιούλη, αναχωρούν στις 10 το πρωί, από το Αρχαιολογικό Μουσείο (δίπλα στο Πολυτεχνείο), τα πρώτα πούλμαν για το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού (ΠΑΤΟΥΣΥ) των εργαζόμενων της «Τυποεκδοτικής». Και στόχος είναι «κάθε νέος, κάθε εργαζόμενος να κάνει όσα δεν μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο. Να γνωρίσει νέα μέρη και την ιστορία τους, να έρθει σ' επαφή με τη φύση. Να ασχοληθεί με νέες δημιουργικές δραστηριότητες. Να πάρει μια ανάσα», υπογραμμίζει ο Θοδωρής Λιάπης, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το κάμπινγκ της ΚΝΕ θα λειτουργεί μέχρι και τις 15 Αυγούστου και πολύμορφες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες θα διοργανωθούν στο χώρο: Λαϊκά γλέντια, βραδιά ποίησης, συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, κινηματογραφικές βραδιές, εκδρομές σε Αγία Αννα, Ψαροπούλι, Μαντούδι, αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, προφεστιβαλική εκδήλωση στην Ιστιαία, παιχνίδια (πρωτάθλημα Trivial μεταξύ των περιοχών, κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού κ.ά.).


Ιδιαίτερης σημασίας θα έχει η φιλοξενία στο κάμπινγκ και η ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει με νεολαίους από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, την οργάνωση που διώκεται στη χώρα της για την κομμουνιστική της δράση και τις αρχές της.

Εύκολη πρόσβαση

Η συμβολική συμμετοχή για τους κατασκηνωτές είναι 3 ευρώ τη μέρα. Για τους νέους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, η ΚΝΕ δρομολογεί πούλμαν από την Αθήνα για το Αχλάδι, την Παρασκευή 25 Ιούλη και στις 4 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, από το Αρχαιολογικό Μουσείο (δίπλα στο Πολυτεχνείο). Παράλληλα, αναχωρούν ΚΤΕΛ καθημερινά από Αθήνα για Χαλκίδα (από τις 5.50 π.μ. - 6.30 μ.μ. και κάθε μισή ώρα) και από Χαλκίδα για Αχλάδι υπάρχουν καθημερινά δύο δρομολόγια ΚΤΕΛ στις 12.30 και στις 2.30 το μεσημέρι.

Για όσους από τη Βόρεια Ελλάδα επιλέξουν το Αχλάδι, η περιοχή είναι προσβάσιμη με φέρι μποτ από τα λιμάνια Αρκίτσα και Γλύφα στο Νομό Φθιώτιδας. (Λιμενικός Σταθμός Αρκίτσας, τηλέφωνο: 2233.091.290 και Λιμενικός Σταθμός Γλύφας: 2238.051.389).

  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που φέτος είναι αφιερωμένο στην 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. Την Παρασκευή 25 Ιούλη πραγματοποιείται εκδήλωση στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - Η πρόταση και στάση ζωής και αγώνα που προτείνει η Οργάνωσή μας». Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο αναχωρούν για όμορφες διακοπές(19/7/2013)
Φθηνές και δημιουργικές διακοπές(7/7/2013)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(12/8/2010)
Ανάσα δροσιάς(5/8/2009)
Φθηνές διακοπές και δημιουργικές(24/7/2008)
Ξεκούραση, δημιουργία και ψυχαγωγία(23/7/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org