Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Αμερικανοί πράκτορες σε δημοτικό σχολείο!

Ανέλαβαν την «εκπαίδευση» μικρών μαθητών και δασκάλων για τα ναρκωτικά! Καταδικάζει η ΚΟ Λαγκαδά του ΚΚΕ

Αμερικανοί πράκτορες της DIA - της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ - μέλη του γραφείου της που εδρεύει στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας, ανέλαβαν να «εκπαιδεύσουν» μαθητές και δασκάλους σε δημοτικό σχολείο σχετικά με το θέμα των ναρκωτικών!

Η απαράδεκτη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Λητής του Λαγκαδά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και με τη συμμετοχή του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γιαρετζίδη. Είναι απορίας άξιον ότι καμία αντίδραση μέχρι στιγμής δεν υπήρξε από τους δασκάλους του σχολείου και το σύλλογό τους...

«Είναι προκλητικό να εισβάλλουν στα σχολεία μας με το προσωπείο του "καλού τιμωρού" και του καλοσυνάτου διώκτη των ναρκωτικών οι πράκτορες των ΗΠΑ, της χώρας με το συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό χρηστών και τη μεγαλύτερη κατανάλωση ναρκωτικών στον κόσμο», τονίζεται σε ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Λαγκαδά του ΚΚΕ, που καταδικάζει την παρουσία των Αμερικανών πρακτόρων σε δημοτικό σχολείο.

Η ΚΟ Λαγκαδά του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της Λητής και όλης της περιοχής «να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που στοχεύουν στον εξωραϊσμό του ρόλου των ιμπεριαλιστών, που θέλουν να μας κάνουν να συμπαθήσουμε τους καλούς Αμερικάνους που έρχονται να μας εκπολιτίσουν, θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε να βλέπουμε παντού δίπλα μας τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά στις ευθύνες των ΗΠΑ όσον αφορά την παραγωγή οπίου και ηρωίνης στο κατεχόμενο Αφγανιστάν, για το πώς (δεν) καταπολεμούν τα ναρκωτικά στην ίδια τη χώρα τους, όπου το 40% των μαθητών είναι μόνιμοι ή ευκαιριακοί χρήστες, ενώ είναι χιλιάδες τα παιδιά που οι μισθοφόροι δολοφόνοι των ΗΠΑ σκοτώνουν καθημερινά σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ