Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νυφίτσα»

Ενώ ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου οι πρώτες εικόνες από τις τερατογενέσεις παιδιών στη Φαλούτζα, ως συνέπεια των ανελέητων βομβαρδισμών που υπέστη η πόλη από όπλα μαζικής καταστροφής, η κυρία Σέρι Μπλερ, σύζυγος του Τόνι Μπλερ, απεφάνθη πως «δεν είναι ξεκάθαρη η νομιμότητα του πολέμου στο Ιράκ»!

Προσέξατε τον «πλούτο» στην έκφραση και την «καλαισθησία» της διατύπωσης; Πέντε χρόνια τώρα, τουλάχιστον 50 άνθρωποι δολοφονούνται σε καθημερινή βάση στο Ιράκ, λόγω της εισβολής των στρατευμάτων του άντρα της και του συμμάχου του, του Μπους, αλλά η πρώην κυρία πρωθυπουργού δεν έχει επαρκή στοιχεία για την «παρανομία» του εγκλήματος που συντελείται.

Η έκφραση της «αμφιβολίας» της κυρίας Μπλερ, που περιορίζεται στην ...επάρκεια των στοιχείων της «νομιμότητας» (!) του πολέμου, είναι πάντως «ξεκάθαρο» πού στοχεύει: Είναι ένας «ξεκάθαρα» ελεεινός τρόπος, για να μπορεί ενδεχομένως στο μέλλον το πρωθυπουργικό ζεύγος Μπλερ να ισχυρίζεται ότι «κράτησε αποστάσεις» από ένα έγκλημα, στο οποίο η Βρετανία πρωταγωνίστησε!

Τα λεγόμενα της κυρίας Μπλερ μπορεί να διαβάζονται από κάποιους και ως εκδήλωση του ιδιότυπου «βρετανικού φλέγματος». Δε θεωρούμε ικανοποιητική μια τέτοια προσέγγιση. Προτιμάμε την ανάλυση της κυρίας Yasmin Alibhai - Brown, η οποία σε άρθρο της (στον «Ιντιπέντεντ»/ «Βήμα»), αναφερόμενη στην κυρία Μπλερ, αλλά και στην κυρία Κλίντον, τη σύζυγο του χασάπη της Γιουγκοσλαβίας, σημειώνει: «Με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι γυναίκα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ