Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει την ωμή βία σε βάρος του λαού της Κέρκυρας

Ανησυχεί για τα αυξανόμενα κρούσματα τέτοιας αντιμετώπισης των λαϊκών αγώνων και την καταπάτηση του κατοχυρωμένου με αγώνες δικαιώματος στη διαδήλωση

Την καταδίκη της εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για την τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας, που αντιδρούν στη μετατροπή του τόπου τους σε χωματερή, καθώς και εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του μαζικού λαϊκού κινήματος που συμπαραστέκονται στον αγώνα των κατοίκων.

Σε σχετική ανακοίνωση η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι η αγριότητα της επίθεσης των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα μία γυναίκα να βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ένα νέο παιδί να είναι σοβαρά τραυματισμένο, ενώ δεκάδες διαδηλωτές να αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ακατάσχετης ρίψης δακρυγόνων.

Επίσης καταδικάζει τις συλλήψεις και την παραπομπή στο αυτόφωρο «με χαλκευμένες, βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες δεκάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών». Καταγγέλλει τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας «που έδειξαν το αποτρόπαιο αυταρχικό πρόσωπο της βάρβαρης καταστολής». Καταγγέλλει και τις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές «που ενήργησαν ως εντολοδόχοι και ουρά του υπουργείου Δημόσιας τάξης, δίνοντας το πράσινο φως για να ματοκυλιστεί ο λαός της Κέρκυρας».

Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «από κοινού ΜΑΤ και Εισαγγελείς, για μια ακόμη φορά, έδρασαν ως μηχανισμοί επιβολής μιας αντιλαϊκής πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ολίγων, σε βάρος του δίκιου και του αγώνα της πλειοψηφίας των κατοίκων της Λευκίμμης». Θυμίζει δε ότι το ίδιο είχε συμβεί και στη Μανωλάδα, «όπου το ίδιο μπλοκ μηχανισμών συνέργησε στον τραυματισμό αγωνιστών, μέσω της παράλειψης προστασίας τους από τους τραμπούκους, πράξεις για τις οποίες όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά αντιθέτως έλαβαν εύσημα από την κυβέρνηση».

Ακολούθως, επισημαίνει ότι «την ακέραιη ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση φέρει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, καθώς όλα δείχνουν ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και έγινε με άνωθεν εντολές. Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τη σοβαρότητα της κατάστασης, η κυβέρνηση απαγόρευσε στο Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας να κάνει δηλώσεις για την πορεία της υγείας, της σοβαρά τραυματισμένης γυναίκας, παραπέμποντας το θέμα στο εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας ΕΚΕΠΥ (Ερευνητικό Κέντρο για την Προαγωγή της Υγείας)».

Τέλος η «Δημοκρατική Συσπείρωση» εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα αυξανόμενα κρούσματα αντιμετώπισης των λαϊκών αγώνων, με ωμή κρατική βία και για την καταπάτηση του κατοχυρωμένου με αγώνες δικαιώματος στη διαδήλωση. Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό της Λευκίμμης και της Κέρκυρας. Και απαιτεί την τιμωρία των υπευθύνων, την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής και την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ