Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10086

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μηχανισμός επέμβασης με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές

Εναν ευρωπαϊκό μηχανισμό επέμβασης που θα είναι έτοιμος να εισβάλλει σε οποιαδήποτε χώρα, με πρόσχημα τα προβλήματα από τις κλιματικές αλλαγές και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τη στήριξη και πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  9
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΙΜΜΗ
Με ευθύνη της κυβέρνησης δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ

Δολοφονική επίθεση, με συλλήψεις και τραυματισμούς, χτυπώντας άγρια τους κατοίκους της Λευκίμμης που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή μιας νέας χωματερής, εξαπέλυσαν, χτες, διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να βρίσκεται στην εντατική με κίνδυνο για τη ζωή της και ένα παιδί να είναι σοβαρά τραυματισμένο.


ΣΕΛ.  3

Απάντηση στην ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πλουτοκρατίας για Πανεπιστήμια - παραμάγαζα επιχειρήσεων

Κινητοποιήσεις σήμερα σε δέκα πόλεις της Ελλάδας από 24 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους

Τυχοδιωκτικές ενέργειες δυνάμεων που δρουν στο όνομα δήθεν του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, ανάλογες ενέργειες τραμπουκισμών της κυβερνητικής παράταξης, αξιοποιούνται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συγκροτήματα του Τύπου και αστικά ΜΜΕ, στην εντεινόμενη επίθεση προκειμένου να κατασταλεί κάθε μαζική συλλογική αντίδραση στην πολιτική που θέλει τις σχολές παραμάγαζα των επιχειρήσεων. Επιδιώκοντας ταυτόχρονα την κατάργηση του ασύλου και συμβάλλοντας αντικειμενικά στην επιβολή του νόμου - πλαισίου, μαζί με τους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης, παρά την εκφρασμένη αντίθεση του φοιτητικού, του σπουδαστικού, του λαϊκού κινήματος.

Απάντηση δίνουν σήμερα με κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον δέκα πόλεις της Ελλάδας 24 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ενάντια στην αντιδραστική αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - βιομηχάνων και απαιτούν: Τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για τα ΚΕΣ, την κατάργηση του νόμου - πλαισίου.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μέτρα» - κοροϊδία για την ακρίβεια

Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με διακοσμητικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούν άλλο την κοροϊδία. Δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή πια στη ληστεία των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών. Καμιά εμπιστοσύνη στα ιδεολογήματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν, διεκδικώντας άμεσα μέτρα: Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις - επίδομα ανεργίας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όλων των διοδίων. Μείωση των τιμών σε νερό, ΔΕΗ, τηλέφωνο. (Φωτ. από πρόσφατη πικετοφορία ενάντια στην ακρίβεια).


ΣΕΛ.  26  -  27

Επιβεβαίωση του ρόλου τους...

Ολο τον τελευταίο καιρό, το λεγόμενο διατροφικό πρόβλημα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα ΜΜΕ το προβάλλουν ως θέμα πρώτης γραμμής. Οι τιμές των τροφίμων, το κόστος παραγωγής, η εμπορία, η επάρκεια, η ποιότητα έχουν βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, εκτός από την ακρίβεια σχεδόν πρωτοσέλιδη είναι ακόμα η περίπτωση του επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιέλαιου ή η πιο πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψει τα αμερικάνικα χλωριούχα κοτόπουλα.

Προχτές η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο ημερίδα με θέμα ακριβώς το πρόβλημα της διατροφής και τις λαϊκές ανάγκες. Εκτός από την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ παρεμβάσεις στην ημερίδα έκαναν ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Είδε, ή άκουσε κανείς τίποτα σχετικό από τις τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα; Διάβασε κανείς τίποτα σε καμιά εφημερίδα την επομένη της ημερίδας;

Οτι το θέμα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα της επικαιρότητας είναι παραπάνω από σίγουρο. Σίγουρος όμως είναι και ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ και η στάση τους απέναντι στο ΚΚΕ και τη δράση του. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε...



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΜΑΙΝΑΛΟ
Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις

Σήμερα αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Μαίναλο, τις οποίες διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η ΚΝΕ και εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ