Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ολοι στις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων

Κάλεσμα για την αυριανή απεργία

Στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ «για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, για τη ρήξη και την ανατροπή» καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Σημειώνει τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και τονίζει ότι η κυβέρνηση «εξακολουθεί να δηλώνει ανυποχώρητη στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, υλοποιώντας έτσι έναν βασικό πυλώνα της πολιτικής των "μεταρρυθμίσεων" - καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για τη γιγάντωση της κερδοφορίας του».

«Στην προσπάθειά της αυτή - συνεχίζει η ανακοίνωση - η κυβέρνηση έχει ως αρωγό το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που είτε έχουν πανομοιότυπες προγραμματικές θέσεις με αυτές της κυβέρνησης, είτε αρνούνται επίμονα τη ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση), που έχει συμβιβαστεί με τη λογική του "κοινωνικού εταιρισμού", όντας στοχοπροσηλωμένη στην ανάγκη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, κομμένης και ραμμένης στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, και μέσα στο υπάρχον αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο».

«Οπως έχει δείξει το παρελθόν, μπορούμε να τους σταματήσουμε, πολιτικοποιώντας τον αγώνα μας, μπορούμε ακόμα και να τον καταργήσουμε στην πράξη. Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, νέο και νέα, άνεργο, συνταξιούχο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια της 19 Μάρτη που το ΠΑΜΕ διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα» καταλήγει η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ