Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη λεηλασία της Τράπεζας Ελλάδας στα αποθεματικά

Ζητά όλα τα στοιχεία για την αγορά ομολόγων που έκανε η Τράπεζα με 16 δισεκατομμύρια από τα αποθεματικά των Ταμείων

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση

ΛΕΠΙΔΗΣ

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Ερώτηση για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδας κατέθεσε το ΚΚΕ, ζητώντας παρέμβαση της κυβέρνησης για να καλυφθεί στο 100% το «κούρεμα» που θα υποστούν τα αποθεματικά τους μέσω της υλοποίησης του γνωστού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Με την Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος, Μαυρίκος Γιώργος, Καραθανασόπουλος Νίκος, το ΚΚΕ ζητά να δοθούν όλα τα στοιχεία.

Η ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι δικαιολογημένα συμμετέχουν και πρωτοστατούν στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ανάμεσα στα κεντρικά τους αιτήματα είναι η απαίτηση να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και να επιστραφούν τα "κλεμμένα" όπως προβάλλουν με το γνωστό αγωνιστικό τους σύνθημα.

Είναι γνωστό ότι τα αποθεματικά είναι χρήματα των εργαζομένων που εισπράττονται στην πηγή και άρα είναι ο ιδρώτας και η δουλειά της μισθωτής εργασίας σε χρήμα. Από τον ιδρώτα αυτό των εργαζομένων 19 δισ. ευρώ διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδας με βάση τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί είτε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είτε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Από τα 19 δισ. ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδας έδωσε 16 δισ. ευρώ για αγορά ομολόγων. Το γεγονός από μόνο του είναι σκάνδαλο, αφού η Διοίκηση της ΤτΕ από το ρόλο και τις ευθύνες της γνώριζε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τους κινδύνους τέτοιας διαχείρισης χρημάτων που δεν είναι της ΤτΕ, είτε των μετοχών της, αλλά είναι χρήματα των εργαζομένων και μόνο.

Η ψήφιση μάλιστα πρόσφατα νόμου που απαλλάσσει τις διοικήσεις Τραπεζών, Οργανισμών και Ταμείων από τις ευθύνες Διαχείρισης των αποθεματικών, ενισχύει τις υποψίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ότι όλα αυτά αποτελούν μεθόδευση και σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

Πότε και σε ποιες τιμές αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδας από τη Δευτερογενή αγορά, Ελληνικά Ομόλογα από Τράπεζες, από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Πώς θα καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το "κούρεμα".

Αν αναλόγου τύπου διαχείριση αποθεματικών έκαναν και απ' ευθείας, Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ