Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Συκοφαντεί και επιτίθεται στους απεργούς

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, που αναβλήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας κατά τη χτεσινή διαμαρτυρία
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας κατά τη χτεσινή διαμαρτυρία
Αλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτυλίχτηκε αυτές τις μέρες, τόσο με τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Αθήνας Νικ. Κακλαμάνη, όσο και με τη συνολική στάση της διοίκησης του δήμου, αρνούμενη να προχωρήσει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με το πρόσχημα ότι το δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη, επειδή στην αίθουσα συνεδριάσεων παραβρίσκονταν απεργοί εργαζόμενοι.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν χτες δυναμική συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, απαιτώντας να διαλυθεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έστησε η διοίκηση του δήμου και να σταματήσει η λειτουργία της παράνομης χωματερής στον Ελαιώνα. Την ίδια στιγμή, το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην είσοδο του δημαρχείου, καλούσαν τους εργαζόμενους όχι μόνο με μεγαλύτερο πείσμα να περιφρουρήσουν τους χώρους των γκαράζ και τα δημαρχεία, αλλά επιπλέον να παραβρεθούν μαζικά και στη σημερινή συγκέντρωση του Συντονιστικού, στην Ομόνοια.

Η διοίκηση του δήμου ανέβαλε τη συνεδρίαση, προκαλώντας την αντίδραση και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της παράταξης, μιλώντας στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το αν θα γίνει ή όχι η συνεδρίαση, κατήγγειλε τις πρακτικές διάσπασης του αγώνα των εργαζόμενων, που ακολουθεί η διοίκηση του δήμου.

Ενδεικτική είναι η απαράδεκτη προχτεσινή δήλωση του Νικ. Κακλαμάνη, ότι «όποιοι είτε για προσωπικούς είτε για άλλους λόγους θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, θέτουν τον εαυτό τους απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας»! Παράλληλα, η διοίκηση έθεσε σε «λειτουργία» παράνομη χωματερή στον Ελαιώνα, προκειμένου να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι, χτες, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, στην οδό Αθηνάς, απορριμματοφόρο όχημα της εταιρείας «Περιβαλλοντική» (ο αριθμός των πινακίδων είναι στη διάθεση της εφημερίδας) προχωρούσε σε αποκομιδή, με πλήρωμα - όπως καταγγέλλουν - Πακιστανούς εργάτες.

Την απόφαση για αναβολή του δημοτικού συμβουλίου αποδοκίμασαν οι εργαζόμενοι, μερίδα των οποίων προχώρησε σε κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι αργά χτες το βράδυ. Κατά την έξοδό τους, έγιναν μικροεπεισόδια με δυνάμεις της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ