Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τοποθετήσεις άλλων βουλευτών

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεδρίαζε χθες η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συμπιεστούν οι διαδικασίες και να περάσει στο μικρότερο δυνατό χρόνο το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, του οποίου η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση «θέλει να επισπεύσει τη διαδικασία για να προλάβει τις λαϊκές αντιδράσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά για το θέμα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, ζητώντας «την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου, όπως και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», θέση η οποία εκφράστηκε και υποστηρίχτηκε με επιχειρήματα από το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, που τοποθετήθηκαν στη συζήτηση.

Η μεταρρύθμιση «θέτει τις βάσεις υγιούς και βιώσιμου συστήματος», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας μάλιστα για κλάδους εργαζομένων που «ζουν πλουσιοπάροχα». Οσον αφορά τις γυναίκες, υποστήριξε ότι «πιστεύουμε στη γυναίκα» και καταργούμε «ρουσφετολογικές διατάξεις εξαιρετικά πρόωρης συνταξιοδότησης» και τη «στηρίζουμε με χορηγίες εφάμιλλες του σκανδιναβικού μοντέλου».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει στην «κατάργηση αυτού του νομοσχεδίου» εφόσον γίνει κυβέρνηση. Παράλληλα, ζήτησε «να προσέλθει η κυβέρνηση σε οργανωμένο κοινωνικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους με τις διαδικασίες που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση», καθώς και «ο πρωθυπουργός να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις ακραίες πράξεις της δικαστικής εξουσίας».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας πως με το νομοθέτημα «ανοίγει ο δρόμος για τη διάλυση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος». Κατά τάχθηκε και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριος Ροντούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ