Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Λύση με το λαό στη γωνία δεν υπάρχει

Σε συγκέντρωση στο δημοτικό ωδείο «Μήτρος Σουλιμιώτης» στην Αγία Βαρβάρα, μίλησε την Κυριακή το πρωί ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Ξεσηκωμός σημαίνει συμμετοχή, προπαγάνδιση, περιφρούρηση της απεργίας από την Τετάρτη το πρωί στους εργασιακούς χώρους, για να ξεθαρρέψουν οι εργαζόμενοι. Ειδικά σ' αυτή την απεργία, οι εργάτες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους ξεπουλημένους. Ούτε ένας εργάτης ακροατήριο στον Πολυζωγόπουλο και τον Παναγόπουλο. Ούτε ένας εργάτης θεατής στις χειραψίες Παπανδρέου με Τσίπρα. Ούτε ένας εργάτης μέρος της παράστασης.

Ξεκινώντας από την αντιασφαλιστική επίθεση, τη μάχη της αυριανής απεργίας, τις αποφάσεις της εαρινής συνόδου της ΕΕ και αναπτύσσοντας βήμα βήμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, μίλησε την Κυριακή το πρωί, σε συγκέντρωση στο δημοτικό ωδείο «Μήτρος Σουλιμιώτης», στην Αγία Βαρβάρα, ξεκαθαρίζοντας την ανάγκη: Να δυναμώσει στην εργατική τάξη το όραμα του σοσιαλισμού, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια καταλάσπωσαν και προσπαθούν να το εμφανίσουν ως το «παλιό». Είναι το πιο νέο πράγμα που γέννησε ποτέ το ανθρώπινο μυαλό: Η κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αναφερόμενος στην αυριανή απεργία, ο Γ. Πρωτούλης υπενθύμισε ποιοι έβαλαν την τζίφρα τους για τις απολύσεις «όχι μόνο η εργοδοσία, αλλά και τα ξεπουλημένα σωματεία που στηρίζονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ. Ο δήμαρχος Πετρούπολης, που απέλυσε έξι εργάτες επειδή απέργησαν, είναι στέλεχος του ΣΥΝ. Από κοινού συγκροτούν και τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η απεργία να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά και να καταδικαστούν αυτές οι ηγεσίες όχι μόνο για τις θέσεις τους που υπερασπίζουν τους προηγούμενους νόμους, δηλαδή ο νέος να δουλεύει ανασφάλιστος, σε μερική απασχόληση, με μισθούς πείνας. Αλλά να καταδικαστούν και για την πρακτική τους, που συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθούν να ξεπουλήσουν έναν ολόκληρο αγώνα».

«Δεν μπορούν να περάσουν όσα θέλουν με την ίδια ευκολία όπως παλιά. Και με τη συμβολή του ΚΚΕ ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και τους εγκαταλείπει. Μας έκαναν κριτική τα προηγούμενα χρόνια ότι τσουβαλιάζουμε ΠΑΣΟΚ με ΝΔ. Τα προγράμματά τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό και η πρακτική τους ακόμη περισσότερο. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τέταρτη φορά "αλλαγή" σε ένα χρόνο, στα χαρτιά. Κοροϊδεύει ανοιχτά, τίμιο και λαϊκό κόσμο που κρατάει στις γραμμές του με χίλιους τρόπους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ΣΥΝ υπογράμμισε την προθυμία του «να συμβάλλει για να ξεβαλτώσει τα δύο Κόμματα και να συνεχιστεί η ίδια πολιτική. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δε συμπράττουν ακόμη μόνο για λόγους τακτικής, έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμά τους δε διαφέρει. Αυτή τη συνεργασία θέλουν να ενδυναμώσουν και "φουσκώνουν" τον ΣΥΝ για να εγκλωβίσουν περισσότερο κόσμο. Μοιάζει με το χρηματιστήριο, ανέβαζαν διαρκώς τις μετοχές και έσκασε η φούσκα. Ο κόσμος το έχει ξαναζήσει αυτό, δε χρειάζεται να χάνει άλλο χρόνο. Ο ΣΥΝ λέει κάποιες εκφράσεις "αριστεροσύνης", αλλά δε λέει όταν ΟΤΕ και ΔΕΗ ιδιωτικοποιούνται, τι θα κάνει με τους ιδιώτες; Θα τους διώξει; Στην Παιδεία θα καταργήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα; Δε λέει τίποτα, άρα σε τι διαφέρει;».

«Δεν μπορεί να υπάρχει λύση με το λαό στη γωνία. Ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει να τον απολαμβάνει ο ίδιος», σημείωσε. Και κατέληξε: «Να δυναμώσει η συμμαχία του λαού. Να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, να αλλάξει τους συσχετισμούς, να "συναντηθεί" με τα υπόλοιπα κινήματα, το αγροτικό, το νεολαιίστικο. Ετσι θα συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα βρει έκφραση και σε πολιτικό επίπεδο. Αυτό που το ΚΚΕ λέει ΜΕΤΩΠΟ και θα βάλει πλώρη για μια άλλη εξουσία, την εξουσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Αυτός που θα έρθει σε αυτή τη συμμαχία θα πρέπει να καταδικάσει το Μάαστριχτ, τις ευρωσυνθήκες, το ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ