Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Τουρκία η υπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία πραγματοποιεί από χτες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν, ενώ θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Με την ευκαιρία της επίσκεψής της, η κ. Μπακογιάννη θα συμμετάσχει στην 4η Διεθνή Σύνοδο για τις Γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύνοδος ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία η υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες, όπου την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η Ατυπη Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Σε αυτή τη συνάντηση, η οποία αφορούσε στη διεύρυνση της συμμαχίας με την ένταξη της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και της Κροατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να δεχτεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί μια συμφωνία για μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Οσον αφορά στην ΠΓΔΜ, τόνισα ότι η πολιτική της γειτονικής μας χώρας δε μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε την ίδια θετική στάση που έχουμε έναντι της Αλβανίας και της Κροατίας». Σημείωσε, δε, ότι τόνισε στους συμμάχους πως «δυστυχώς η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της γειτονικής μας χώρας στις σχέσεις της με την Ελλάδα, αφ' ενός με αδιαλλαξία, αφ' ετέρου με ενέργειες εθνικιστικής και αλυτρωτικής λογικής άρρηκτα συνυφασμένης με το ζήτημα της ονομασίας» δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να πει το «ναι» στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ