Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει χαιρετισμό και μήνυμα αισιοδοξίας στις γυναίκες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στις άνεργες, στις νέες, στις αγρότισσες, στις νοικοκυρές, στις μετανάστριες:

Μπορείτε να σταματήσετε την επιδείνωση της ζωής σας και των οικογενειών σας. Μπορείτε να διεκδικήσετε κοινωνικά μέτρα που στρέφονται κατά της ανισοτιμίας και των διακρίσεων σε βάρος σας. Σύγχρονα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην εργασία, στο εισόδημα, συνολικά στη ζωή. Συσπειρωθείτε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Με τη μαζική σας συμμετοχή ισχυροποιήστε το εργατικό και λαϊκό κίνημα που αντιμάχεται τα μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο. Υψώστε μεγαλύτερα εμπόδια στην κυβέρνηση. Εγκαταλείψτε μαζικά και οριστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Ηταν και παραμένουν κόμματα του κεφαλαίου, έχουν εχθρική πολιτική για τα δικαιώματά σας. Οσο πιο αδύναμος γίνεται ο δικομματισμός, τόσο αυξάνουν οι δυσκολίες και για την πλουτοκρατία.

Προσπεράστε τα ψέματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν όσοι θέλουν, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, να μεταμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό, ώστε να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις σε αντιλαϊκά σενάρια. Ούτε οι κεντροαριστερές, ούτε οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. Εχει αποδειχθεί ότι υπηρετούν το κεφάλαιο, οδηγούν το λαό στην απογοήτευση και στην υποταγή. Η κερδοφορία του κεφαλαίου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα λαϊκά δικαιώματα.

Φιλολαϊκή διέξοδο μπορεί να επιβάλει μόνο ο οργανωμένος λαός, με την αποφασιστική συμμετοχή και των γυναικών, για την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την ένταξή τους σε μια σχεδιασμένη ανάπτυξη με κριτήριο και στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο, γιατί σε όλη την 90χρονη ιστορική του διαδρομή συγκρούστηκε με τις κοινωνικές και πολιτικές διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας, με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για το ρόλο των δύο φύλων και τη βιολογική κατωτερότητα της γυναίκας. Ανέδειξε την ταξική αιτία της ανισοτιμίας της, συνέβαλε στη ριζοσπαστικοποίηση του γυναικείου κινήματος ενάντια στην αστική επιρροή. Εθεσε τις βάσεις για τη μαζική συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για τη διεύρυνση του πλαισίου πάλης του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με διεκδικήσεις για τις ιδιαίτερες ανάγκες της εργάτριας, της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων. Διέδωσε τις ιδέες για τη χειραφέτηση της γυναίκας, ανέδειξε την ταξική της απελευθέρωση ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση της γυναίκας από τη διπλή καταπίεση.

Το ΚΚΕ συνεχίζει σταθερά σ' αυτόν το δρόμο. Απορρίπτει και καταδικάζει τις αντιλήψεις και την πολιτική που χρησιμοποιούν υποκριτικά την ισότητα των δύο φύλων για την κατάργηση δικαιωμάτων και των δύο φύλων.

Αντιμάχεται την υποβάθμιση του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας, την πολιτική της ΕΕ και των πολιτικών κομμάτων που την προωθούν, που συντηρεί και αναπαράγει τις διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.

Το ΚΚΕ προβάλλει στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των γυναικών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και τις καλεί μαχητικά να διεκδικήσουν μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος:

  • Σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλες, με διευρυμένο ελεύθερο χρόνο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, πραγματική προστασία των άνεργων γυναικών και των οικογενειών τους.
  • Καμιά νέα αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 55 και στα 50 για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν ασφαλιστικό σύστημα εξειδικευμένο για την προστασία του γυναικείου οργανισμού. Τακτικές ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερη φροντίδα για τις έγκυες και γενικότερα για τις εργαζόμενες γυναίκες. Απαγόρευση νυκτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία και για άλλα επαγγέλματα, όπως οι νοσηλεύτριες, να απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Λήψη ολοκληρωμένων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο, ανάπτυξη των υποδομών και των διαδικασιών που απαιτούνται για πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων.
  • Ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, δωρεάν κρατικοί, σύγχρονοι, βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Γυναίκες,

Εμπιστευθείτε τη δύναμή σας, τη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού. Πρωτοστατήστε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης. Για τη λαϊκή εξουσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σημερινά σκοτάδια θρέφουν τα «τέρατα» - Αυτός ο κόσμος θέλει ανατροπή!(2022-11-23 00:00:00.0)
Αλλα τα λαλούμενα και άλλα τα νοούμενα... για την «ενδυνάμωση των κοριτσιών στην ΕΕ μέσω της Εκπαίδευσης»(2015-10-18 00:00:00.0)
Με αφορμή μια προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναικεία ανισοτιμία(2014-04-13 00:00:00.0)
Με όπλο την ιστορική πείρα και οδηγό την πολιτική πρόταση για τη λαϊκή εξουσία(2011-11-20 00:00:00.0)
«Πάμφθηνο καύσιμο υλικό» για την υπερκερδοφορία(2010-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ